HomeSense categoriaS’obre la veda de caça menor a l’Ebre

S’obre la veda de caça menor a l’Ebre

Este diumenge, 13 d’octubre, s’obre el període de caça menor a les Terres de l’Ebre, en una temporada que no presenta novetats. El període hàbil de caça s’allargarà fins al primer diumenge de febrer, si bé algunes espècies aquàtiques, com l’ànec collverd podrà caçar-se fins al primer diumenge de març. A més, els caçadors compten ja amb l’autorització del Departament de Territori i Sostenibilitat per a la caça de la polla d’aigua que, de fet, va iniciar-se el passat diumenge en alguns indrets del delta de l’Ebre, amb l’ús de gossos i sense arma.

La caça major va iniciar-se ja el primer diumenge de setembre amb bons resultats pel que fa a la caça del porc senglar. “De moment està anant força bé, si bé trobem els porcs senglars en zones més baixes del que és habitual”, explica Manolo Royo, president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre. Segons explica, la climatologia, amb temperatures més altes del que és habitual, ha fet que “els porcs senglars hagen abandonat les zones altes i que ens els trobem en zones baixes i en camps de conreu, on no hi haurien de ser”, insistix. 

Pel que fa al nou decret de manipulació de la carn de caça, que controla els requisits de manipulació de la carn de caça que es destina al consum humà, Royo ha assegurat que, de moment l’aplicació del decret està paralitzada. “Estem a punt per manipular la carn de caça amb acords amb cinc escorxadors, i que preveiem ampliar amb quatre més; però a hores d’ara no sabem si s’aplicarà o no”, ha insistit. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 92

Últimes notícies