HomeSense categoriaClam dels alcaldes d’Aldover, Paüls i Xerta per reduir la sinistralitat de...

Clam dels alcaldes d’Aldover, Paüls i Xerta per reduir la sinistralitat de la carretera C-12.

L’alcaldessa d’Aldover i els alcaldes de Xerta i de Paüls s’han reunit avui, festivitat del 12 d’octubre per treballar conjuntament amb la problemàtica de la carretera C-12, al seu pas entre Tortosa i Xerta. Tots tres han mostrat la seva preocupació per l’augment de la sinistralitat que s’ha viscut el darrer any.
Els alcaldes han advertit que el ferm de la carretera està en mal estat de fa temps, i que hi havia el compromís per part de la Generalitat d’arreglar-lo. Roger Avinyó, alcalde de Xerta, ha recordat que ja es van realitzar gestions amb anterioritat sobre aquest tema i que es va redactar el projecte del tram Xerta-Tortosa, que puja a prop de 2,7 milions d’euros. “El compromís era fer-ho tot abans del 2018. Ara, la realitat ha estat que al 2018 es van realitzar les obres de millora en el tram entre Tortosa i Aldover i ara queda pendent realitzar la millora del tram entre Aldover i Xerta (PK 24+500 al PK 29+400) que ascendeix a una mica més de 1,5 milions d’euros i que es troba en molt mal estat. La C-12 és la principal via de comunicació interna de les Terres de l’Ebre i uneix una gran diversitat de territoris: Lleida, Aragó i el País Valencià.” La C-12 és una de les carreteres més utilitzades per la població de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Baix Ebre nord de manera quotidiana.
En el mateix sentit l’alcaldessa d’Aldover, Rosalia Pegueroles, ha manifestat que, “a principis d’estiu vam tenir una reunió amb el Departament de Territori de la Generalitat  per exposar el mal estat del ferm d’aquesta carretera, i al igual que llavors continuem reivindicant que les millores a la carretera son urgents”. Segons Pegueroles “Abans només teníem el problema del ferm, però ara hi ha molta més circulació, sobretot de vehicles pesants i s’han incrementat el nombre d’accidents ”. Fa 10 dies va haver-hi un accident mortal a la C-12 al seu pas per Aldover, on tres persones van perdre la vida. El 2019 aquest tram ebrenc ha patit diversos accidents mortals. 
Els alcaldes han apuntat que fa gairebé un any es va prohibir la circulació als camions de quatre eixos o més per la N-340 entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant i això també ha afectat. “El tema de la N-340 era una necessitat, no direm el contrari perquè havien molts accidents, però la no bonificació total de l’autopista AP-7 ha provocat que augmenti la circulació de camions per la C-12 i per tant, ha accelerat i agreujat el problema que teníem del ferm de la carretera, i a la vegada ha afegit molta més  perillositat a la via”; ha comentat Enric Adell, alcalde de Paüls.  Es per això que segons els alcaldes cal analitzar els fets que està patint la C-12 i donar-hi una resposta ràpida. “ Aquest és un tema de territori que afecta a tots els vehicles que passem cada dia per aquesta carretera, fet pel qual cal treballar conjuntament totes les administracions per reparar i millorar de manera urgent el ferm de la via; i proposar la gratuïtat de l’AP-7 als vehicles pesats, quan abans millor, per disminuir el volum d’aquests vehicles per la C-12 ”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 53

Últimes notícies