HomeSense categoriaMés de 400 persones es concentren a Tortosa contra la sentència del...

Més de 400 persones es concentren a Tortosa contra la sentència del Suprem

Més de 400 persones s’han concentrat este migdia a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa com a mostra de rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

A la protesta s’han cridat consignes com “Llibertat presos polítics”, “els carrers seran sempre nostres”, “independència” o “som gent de pau”. La concentració ha comptat amb una nombrosa presència d’estudiants dels instituts Dertosa i Ebre que este matí en conèixer la sentència han abandonat les aules. “Venim a reivindicar la llibertat dels presos polítics. Creiem que la sentència ha estat molt dura”, ha assegurat Agustí Forcadell, membre del Sindicat d’Estudiants. De fet, els estudiants han fet una marxa ja este matí que ha passat per la caserna de la Guàrdia Civil de Tortosa i per la plaça del Bimil·lenari, amb diverses assegudes al carrer “per fer notar a la ciutadania el que està passant a Catalunya”.

També hi ha hagut una nombrosa representació política a la concentració de la plaça de l’Ajuntament amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, diversos directors de serveis del Govern de la Generalitat o les diputades al Parlament d’ERC, Irene Fornós, i de JuntsxCat, Mònica Sales.

També hi ha assistit la junta d’Òmnium Ebre. La seua presidenta Dolors Roo, ha assegurat que les protestes que hi ha al carrer demostren que “el rebuig a la sentència és general” i ha dit que tots els demòcrates haurien d’estar “molt enfadats” per la sentència. Roo ha instat la classe política a treballar “des de ja per l’amnistia i l’absolució. No hi ha cap solució que no sigue l’absolució”, ha reblat.

Abans, a les 12.00 el Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre s’ha concetrat a les portes de la seu territorial, al Palau Abària de Tortosa, en resposta a la sentència del Tribunal Suprem (a la imatge de sota).

 

 

 

 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 28

Últimes notícies