HomeSense categoriaEls presos denuncien en una carta que amb la sentència “no s’ha...

Els presos denuncien en una carta que amb la sentència “no s’ha fet justícia” i que l’Estat volia “venjança i càstig”

Els nou polítics i líders de la societat civil independentistes sentenciats pel Tribunal Suprem a penes de fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició han lamentat en un comunicat conjunt que, al seu parer, “no s’ha fet justícia“. Denuncien que la instrucció “no ha respectat els drets processals” i que l’Estat “ha buscat venjança i càstig“. També critiquen “l’ús i abús” de la presó preventiva o les declaracions dels dirigents polítics espanyols “anticipant decisions dels tribunals“. També es consideren caps de turc, ja que, a través d’ells, “es pretén escarmentar milions de persones” que han defensat “pacíficament” l’autodeterminació i la independència de Catalunya.

Un altre fet que els condemnats critiquen és “l’emmordassament” de la veu de “milions de catalans” a través de la suspensió dels seus representants escollits. Consideren que és “una gravetat sense matisos en termes democràtics“.

Però més enllà d’això, manifesten tenir “l’orgull” d’haver impulsat el referèndum de l’1-O i han convidat “tota la ciutadania de Catalunya” a sentir-se igualment orgullosa pel seu comportament l’1 d’octubre i per la “dignitat” mostrada aquella jornada i els dies posteriors.

A més, mantenen “intacte” el convenciment que la decisió sobre el “futur col·lectiu” català “pertany només a la ciutadania d’aquest país”. I per això renoven “públicament” el “compromís amb la democràcia” per seguir defensant “amb plena convicció i determinació” el futur de Catalunya. “La nostra aposta passa perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República“, afirmen.

En tot cas, recorden que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya “no és pas nou” i asseguren ser conscients que són “un esglaó més en el llarg camí cap a la llibertat“. I aprofiten, en aquest sentit, per “retre homenatge“, especialment, al president de la Generalitat afusellat per la dictadura Franquista, Lluís Companys.

També asseguren que la sentència que els condemna “injustament a 100 anys de presó” no és obstacle, “ans el contrari“, per reiterar el seu “compromís amb el diàleg” i a buscar “vies democràtiques” per solucionar el conflicte.

Finalment, els nou condemnats fan una crida a la ciutadania a sortir al carrer per fer que la seva veu se senti “arreu” evitant les “provocacions” dels que volen fer caure el moviment independentista en una violència “que mai hem avalat ni avalarem“. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 43

Últimes notícies