HomeEconomiaFlix és el municipi de les Terres de l’Ebre que té més...

Flix és el municipi de les Terres de l’Ebre que té més renda per càpita, i Batea, el que menys

Flix seguix sent el municipi amb la renda per càpita més elevada de les Terres de l’Ebre, amb 30.491 euros, segons les dades de declarants de l’IRPF per municipis de 2017 que ha publicat l’Agència Tributària i que recull les dades de renda mitjana declarada per localitats de més de 1.000 habitants.

A les Terres de l’Ebre, els cinc municipis amb més renda per càpita pertanyen tots a la comarca de la Ribera d’Ebre, i són Flix, Ascó, Móra d’Ebre, Riba-roja d’Ebre i Móra la Nova. La sisena posició l’ocupa l’Ampolla i la setena, Tortosa, amb una renda per càpita de 23.974 euros. La localitat que encapçala la comarca del Montsià és Sant Carles de la Ràpita, que ocupa la novena posició, amb 22.406 euros, mentre que Amposta se situa en una tretzena posició amb 21.440 euros. La capital de la Terra Alta, Gandesa, es troba immediatament abans d’Amposta, amb 21.491 euros. El llistat el tanquen els municipis d’Horta de Sant Joan (18.490 euros), el Perelló (18.490 euros) i Batea (16.206 euros).

Dels vint municipis amb menys renda per càpita al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, dinou es troben a l’Ebre. El Partit Socialista ha enviat un comunicat en què demana mesures de “reactivació econòmica” urgents per a les comarques del sud de Catalunya.

“S’ha fet evident que amb el programa 7 comarques, entre els quals hi ha les 4 comarques de l’Ebre, no n’hi ha prou per a potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori català. Ja han passat uns quants anys des de la implantació d’este programa, i les comarques ebrenques seguixen a la coa del creixement i del desenvolupament econòmic”, assegura el primer secretari socialista a l’Ebre, Manel de la Vega.

El comunicat incidix també en la fuga de talents dels jóvens que no veuen futur al territori. En la nota, els socialistes demanen una discriminació positiva transversal dels diferents departaments i àmbits de l’Administració Pública, mitjançant un pla de xoc per a evitar-ne el despoblament, fomentar-hi el retorn del talent i engegar un pla d’economia circular que englobe tots els sectors econòmics de la població.

El PSC treballa en una moció per a demanar estes mesures de xoc, que presentaran a diferents municipis de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 17

Últimes notícies