HomeSense categoriaL’arquitecte tortosí Josep Lluís Ginovart, medalla d’or del Foro Europeo Cum Laude

L’arquitecte tortosí Josep Lluís Ginovart, medalla d’or del Foro Europeo Cum Laude

L’arquitecte tortosí doctor Josep Lluís Ginovart, director de l’School of Arhitecture de la Universidad Internacional de Catalunya, va rebre el passat 12 d’octubre a l’Hotel de la Reconquista d’Oviedo la Medalla d’Or del Foro Europeo Cum Laude, un premi que reconeix presidents d’institucions, professionals liberals i personalitats de la societat civil que han destacat per la seua “professionalitat, europeisme, humanitat o per les seues capacitats d’emprenedoria i lideratge”. La cerimònia de lliurament del guardó es va fer en un lloc tan simbòlic com és la residència de nens orfes construïda el 1752 per ordre d’Isidoro Gil de Jaz, regent de l’audiència del Principat d’Astúries i projectat per l’arquitecte Pedro Antonio Menéndez de Ambás. 

El doctor Josep Lluís Ginovart s’ha mostrat satisfet per partida doble: “primer pel reconeixement a un treball personal, i en segon lloc per la tasca institucional que és la vocació i repercussió internacional que està aconseguint la School of Architecture de la nostra universitat”. Per a l’arquitecte tortosí rebre el premi sota la cúpula de Ventura Rodríguez ha resultat molt especial: “és com reconèixer aquells que construïm  i ensenyem a la universitat”. 
La condecoració, que han rebut entre d’altres l’exparlamentari europeu Carlos Iturgaiz, l’escriptor Fernando Beltrán, la soprano Tina Gorina o el campió mundial de piragüisme Miguel Busto, lluïx en el seu anvers l’efígie del rei Pelayo amb la inscripció  “Primum in Asturias Pelagius RG. In Canicas”, i al revers el logo del Foro Europeo Cum Laude.

Josep Lluís Ginovart és catedràtic d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, degà de la School of Architecture Barcelona de la Universitat Internacional de Catalunya, i director del Grup Architectural Heritage Research. Anteriorment ha estat director del Departament d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili i pertany a l’equip editorial de l’International Journal of Heritage Architecture del Regne Unit, del Journal of Architecture Research and Development d’Austràlia, del Civil Engineering and Architecture i de l’International Journal of Mathematics and Systems Science dels Estats Units.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 5

Últimes notícies