HomeSense categoriaBlanca Marsillach i "la Caixa" arriben a Tortosa amb un projecte teatral...

Blanca Marsillach i “la Caixa” arriben a Tortosa amb un projecte teatral per unir les persones grans amb les arts escèniques

Varela Produccions, la Companyia de Teatre de Blanca Marsillach i “la Caixa” arriben a Tortosa per presentar Entre versos i Marsillach, un projecte d’arts escèniques per un dels col·lectius amb un rol més important de la nostra societat: la gent gran.

La presentació a mitjans tindrà lloc el 25 d’octubre a l’Auditori Felip Pedrell en un esdeveniment que comptarà amb la presència de la Gestora Social del Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària “la Caixa”, Amaia Cilveti; l’actriu i productora Blanca Marsillach i l’actriu Begoña Mencía, acompanyades de les deu persones grans que participen en la iniciativa. El mateix dia, a les sis de la tarde tindrà lloc la representació de l’obra.
Entre versos i Marsillach és un homenatge a Adolfo Marsillach a través de la poesia, adaptant l’obra que va interpretar en el seu moment al costat d’ Amparo Rivelles i María Jesús Valdés. En aquesta iniciativa, persones grans procedents de l’EspaiCaixa Tortosa i del programa Sempre Acompanyats, s’uniran a Blanca Marsillach i Begoña Mencía per recitar poemes del Segle d’Or davant la imatge projectada de Marsillach pare. Exercicis preventius com la memorització o la recitació poden ajudar a millorar el benestar i l’autonomia personal de la gent gran.

Amb aquest projecte es vol afavorir la integració de les persones grans en el terreny de les arts escèniques, es fa per diferents ciutats de l’estat espanyol i amb l’objectiu de fer que la gent gran potenciar les seves qualitats i habilitats. La directora del programa Personas Mayores de la Fundació Bancaria “la Caixa”, Cristina Segura, afirma que les persones grans “formen part de l’esperit i l’essència de “La Caixa”. El programa es converteix en una ferramenta cultural única per als més grans enfortint aspectes com l’apropament a la literatura, i fent que a través del teatre o la poesia poden mostrar tots els seus sentiments. Una manera, com diu Blanca Marsillach, “de convertir l’activitat en una bona forma perquè la gent gran puguin construir o reconstruir la seva autoestima”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 28

Últimes notícies