HomeSense categoriaLa Cambra de Comerç de Tortosa aposta per la formació de l’empresariat...

La Cambra de Comerç de Tortosa aposta per la formació de l’empresariat i dels jóvens emprenedors

La Cambra de Comerç de Tortosa vol convertir-se en un referent en la formació de l’empresariat i dels jóvens emprenedors. Ho faran amb l’ajuda de diferents programes europeus que impulsen formacions al voltant de la indústria 4.0, la ciberseguretat i altres conceptes tecnològics, en les quals ja participen algunes empreses del territori. “Un gruix de 20 empreses de diferents sectors es beneficien actualment d’estos programes, per això és molt important que la Cambra destine estos 50.000 euros a fons perdut per a seguir formant els empresaris”, afirmava el director-gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell. 

Respecte als cursos per a jóvens emprenedors, la Cambra territorial seguirà oferint el programa de Garantia Juvenil, on l’any passat van participar prop de 500 jóvens que van realitzar una formació i assegurar-se una estada de pràctiques  durant un mínim de 6 mesos. Una altra de les accions que es portarà en marxa serà el programa PYCE, també dirigit a jovent aturat, on s’oferixen més de 30 cursos. Amb les fires d’ocupació incloses, la Cambra de Comerç de Tortosa tancava un pressupost de 350.000 euros per a dedicar en este àmbit. L’òrgan també ha signat un conveni per a poder disposar de l’espai Cinca Piqué de Tortosa, on es realitzaran diferents formacions.

El nou plenari de la Cambra de Comerç de Tortosa, constituït el passat mes de desembre, treballa de forma conjunta amb el Consell de Cambres de Catalunya per a posar en marxa el nou pla estratègic per a seguir treballant en la internacionalització, la competitivitat i els interessos del les empreses del territori. Cal destacar que en este nou ordenament, la Cambra tortosina estarà al capdavant de la comissió d’Energia, fet que no passava des de fa més de 25 anys. D’altra banda, el president Francesc Faiges sol·licitava també formar part de la comissió d’infraestructures “per a actuar sobre les mancances del territori”, afirmava.

De cara al 2020, des de la Cambra de Comerç se seguiran organitzant els Cafè Cambra amb invitats d’interès com David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals a la Generalitat, que en serà protagonista el pròximi 30 de gener, així com els programes FP Dual i Joves Europeus, els Premis Cambra i Tortosa de Tapes.  

el brexit a les empreses ebrenques El president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, assenyalava també que “les empreses ebrenques, sobretot a les del sector agroalimentari, podrien veure’s afectades pel Brexit del Regne Unit, ja que és el tercer principal comprador del sector al mercat espanyol”. El canvi repercutiria en els negocis que comercialitzen productes com l’oli, l’arròs, els cítrics o la mel, i que segons Faiges “corresponen a un 20 o 30% de les empreses del territori”.

El 31 de gener començarà la primera fase del Brexit, un període transitori en el qual es començaran a establir quines mesures hauran d’assumir els països venedors, ja que a partir d’ara poden veure’s afectats per aranzels o controls duaners, a més de la competència de països tercers. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 15

Últimes notícies