HomeSense categoriaFins a 236 persones van trobar feina al 2019 a través de...

Fins a 236 persones van trobar feina al 2019 a través de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament d’Amposta

Les principals xifres del balanç de l’activitat registrada el 2019 per l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació d’Amposta han estat 1.535 persones i 178 empreses ateses, 3.210 hores de formació, 326 persones formades, 278 llocs de treball oferts, 236 persones ocupades, prop de 310.000 euros d’ajudes a la contractació per a empreses i un pressupost total de 1,5 milions d’euros.

Unes xifres que l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha qualificat de “molt positives” i “satisfactòries” i que “ens encoratgen a seguir treballant per intentar inserint els aturats que tenim a la ciutat i al territori”. Tomàs ha fet balanç de l’activitat d’aquesta àrea, de la qual també n’és el regidor, aquest dilluns 27 del matí i acompanyat de la coordinadora de l’àrea, Isabel Villalbí. 

Dues de les dades que ha volgut posar en valor l’alcalde han estat el pressupost que gestiona l’àrea i el número de persones que hi treballen (i l’evolució dels últims cinc anys). “Al 2015, tenia un pressupost de 540.000 euros i hi treballaven quatre persones; actualment el pressupost que gestiona es d’1,5M€ i hi treballen 15 persones”, diu l’alcalde, “un creixement que s’ha traduït també en el fet que s’han atès fins a 1.535 persones en tots els programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat”. Aquests programes són 30Plus, Programa Fitxa núm. 40.1, Agència de Col·locació, Borsa de Treball, Enfeina’t, Espais de Recerca de Feina, Cursos professionalitzadors en col·laboració amb IDFO, Programa Singulars, Treball a les 7 Comarques, Treball i Formació, Ubica’t i Joves en Pràctiques, dirigits a diferents perfils d’aturades i aturats. L’alcalde també ha avançat que aquest 2020 el total de recursos en programes i projectes serà de més d’1,5 milions d’euros. 

Sobre la situació de l’atur al municipi, l’alcalde ha assenyalat que hi ha una taxa d’atur del 12%, quasi estructural i amb moltes persones aturades de llarga durada que tenen una gran dificultat d’inserir-se. “Tot i que sabem que és difícil, no volem renunciar a continuar baixant aquest percentatge i situar-nos al voltant del 8%-9% com estàvem abans de la crisi econòmica”, ha assenyalat l’alcalde, reafirmant el nostre compromís a continuar treballant per la inserció de les persones aturades de llarga durada. Tomàs també ha volgut posar en valor el fet que la reducció d’atur i l’increment dels afiliats a la Seguretat Social es produeix en un moment en què també hi ha un augment de la població a la ciutat.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies