HomeSense categoriaL'Ebre investiga el càncer de mama a través del projecte Emma

L’Ebre investiga el càncer de mama a través del projecte Emma

Emma és una iniciativa de la Fundació Dr. Ferran que compta amb el suport de la Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre. 

El projecte Emma, creat pel grup de Recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, vol donar un important impuls a la investigació del càncer de mama.

Des de fa uns anys se sap que el sistema immune és un agent en el desenvolupament del càncer. Una de les regions més importants per a la resposta immune i dels primers llocs on el càncer de mama es dissemina i acaba fent metàstasis és als ganglis limfàtics de l’aixella.

El grup de Patologia Oncològica i Bioinformàtica ha trobat indicis que la resposta immune que hi ha en els ganglis limfàtics de l’aixella que no tenen metàstasis pot també tenir implicació en l’evolució de les pacients amb càncer de mama. 

Amb aquest nou projecte l’equip de recerca pretén confirmar aquests primers resultats i estudiar amb més profunditat el tipus de resposta immune present en aquests ganglis no afectats pel càncer de mama en dos grups de pacients: un grup de pacients que van ser diagnosticades amb metàstasis a algun dels ganglis i un altre grup de pacients que van ser diagnosticades sense metàstasis als ganglis.

Aquestes diferències en el tipus de resposta immune entre aquests dos grups de pacients poden tenir un paper important en la metàstasi i la supervivència de les pacients i ajudar-nos com a nous factors clau en el diagnòstic, pronòstic i tractament d’aquests pacients.

Per al desenvolupament d’aquest projecte, el grup de recerca demana la col·laboració de la ciutadania, ja sigui mitjançant aportacions econòmiques al web projecteemma.org/, fent el màxim de difusió de la campanya #Projecteemma, participant en les activitats que es faran al llarg de l’any o organitzant activitats solidàries amb Emma. Estem convençuts que amb el suport de tots ho farem possible.

 

 

 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies