HomeSense categoriaL'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa ha assumit el repte solidari d'aconseguir més...

L’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa ha assumit el repte solidari d’aconseguir més de 100 bicicletes per evitar l’abandonament escolar a l’Índia

L’alumnat de l’Institut Cristòfol Despuig ha assumit el repte proposat per la Fundació Vicente Ferrer d’aconseguir 5.830€ durant el curs escolar 2019-2020, per a què 110 noies i nois de les zones rurals de l’Índia no abandonin els seus estudis i continuïn estudiant secundària.

El 100% de les nenes està escolaritzada en educació primària, però aquesta dada descendeix fins a un 80% a l’etapa de secundària. En aquest país es denuncien 100 violacions al dia, i més del 70% tenen com a víctimes a menors d’edat. L’ús de bicicletes per anar a l’escola garanteix un desplaçament més ràpid i protegeix les noies de possibles assalts sexuals durant el camí.

L’alumnat va escollir el passat 14 de novembre aquest projecte entre tres proposats per l’organització. Per assolir el repte d’aconseguir 110 bicicletes, els nois i noies hauran d’aguditzar el seu enginy i demanar el suport i implicació de diferents entitats i comerços de Tortosa i de tota la ciutadania.

El director de l’Institut Cristòfol, Josep Ramon Subirats, ha explicat que “L’alumnat ha fet seua la proposta des del primer moment i està apostant fort perquè veuen la necessitat que tenen xiquets i xiquetes com ells en un país en què no és fàcil anar a l’escola i a l’institut. Crec que aquesta proximitat als seus interessos farà que el projecte sigui tot un èxit”.

 


 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies