HomeSense categoriaUnió de Pagesos renova la seua executiva i tindrà l’ampostí Dani Forcadell...

Unió de Pagesos renova la seua executiva i tindrà l’ampostí Dani Forcadell a la permanent

La Unió de Pagesos va celebrar el cap de setmana entre el 7 i el 9 de febrer el seu XIII Congrés, on va renovar la comissió permanent del sindicat agrari, de la qual formarà part l’ampostí Dani Forcadell. D’altra banda, el bateà Miquel Piñol serà el nou coordinador de la UP a les Terres de l’Ebre, mentre que Joan Caball seguirà com a coordinador de la comissió permanent.

Des del Priorat, el sindicat agrari va reclamar al govern català que impulse una nova llei de la cadena alimentària i se celebre un debat monogràfic al Parlament sobre l’estat actual de la pagesia.

Joan Caball ha demanat que el Parlament aprove esta nova llei que regule de la producció a la distribució, les pràctiques comercials deslleials, la prohibició de la venda a pèrdues i la quota de mercat que comporta posició de domini, així com les sancions administratives. “És inadmissible que dos cadenes tinguen més del 50% de la capacitat de venda davant dels consumidors”, lamentava Caball.

El sindicat també ha denunciat els “fraus” que es produïxen en els ajuts directes per superfície de la Política Agrària Comuna a l’Estat espanyol i ha demanat que no se’n concedisquen més a aquells agricultors que la seua activitat agrícola siga inferior al 25%. “Ja n’hi ha prou que aquells que no siguen pagesos acaben percebent ajuts públics”, va recalcar Caball.

El vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, va assistir a la cloenda del Congrés diumenge i es va comprometre a donar resposta a les reivindicacions del sindicat i de tot el sector. “Estem plenament compromesos amb totes les iniciatives que servisquen per a aconseguir uns preus justos”, enfront d’aquells que estan “vulnerant la lliure competència”, va tancar Aragonès.

Unió de Pagesos és el sindicat majoritari al sector primari català, amb més de 6.000 afiliats.

 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 42

Últimes notícies