HomeSense categoriaEl govern espanyol admet que s’ha d’abordar la gestió de sediments de...

El govern espanyol admet que s’ha d’abordar la gestió de sediments de l’Ebre

La vicepresidenta quarta i ministra de Transició ecològica del Govern espanyol, Teresa Ribera, ha admès que “la disminució de l’aportament sedimentari per la regulació de l’Ebre genera un problema real que s’ha d’abordar i tenim una ocasió molt adequada en este moment a través del nou cicle de planificació, més enllà de la resta de mesures puntuals que es posen damunt de la taula”, en resposta a una pregunta del senador d’ERC, Miquel Aubà, dimarts passat a la tarda en el ple del Senat.

A més, Ribera va declarar que espera que abans de l’estiu estiga finalitzada l’estratègia de comú acord per a la protecció del delta de l’Ebre, juntament amb els “actors locals”. “Això ens ha de permetre treballar des d’un punt de vista estructural, seriós i metòdic, planificant les accions a dur a la pràctica”, va preveure, i va fixar com a “imput més important” la proposta de Pla Delta presentada a la Direcció General de Costes per part de la Taula de Consens.  La vicepresidenta també va destacar: “El delta de l’Ebre ha de servir d’exemple del que som capaços sumant per la protecció d’un sistema tan ric, tan emblemàtic per al nostre país i tota la zona del Mediterrani”.

Al seu torn, el senador republicà havia reclamat la revisió i actualització dels cabals fixats per al tram final del riu Ebre i del seu delta d’acord amb els proposats per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, així com la necessitat de reactivar este organisme “per a donar una resposta integral a la situació”. El parlamentari gandesà ha reclamat “actuacions immediates i solucions definitives per a afrontar la regressió i la subsidència del Delta, i aturar la salinització dels seus espais agraris”.

El senador també ha advertit  que “la  mobilització i transferència de sediments exigeixen un canvi en la gestió dels embassaments de la Conca de l’Ebre, els quals depenen de les companyies hidroelèctriques i d’una CHE que fins ara ha negat la problemàtica”.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 30

Últimes notícies