HomeSense categoriaTerritori i Sostenibilitat licita les obres de millora del ferm de la...

Territori i Sostenibilitat licita les obres de millora del ferm de la C-12 entre Xerta i Aldover per 1,5 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de reforçament del ferm i millora de la seguretat viària de la C-12 en el tram entre Aldover i Xerta, per un import de prop d’1,5 MEUR. Aquesta actuació, que abasta una longitud de sis quilòmetres, forma part del pla de millora de la C-12 que el conseller Calvet va anunciar la setmana passada. Els treballs que ara es liciten començaran la tardor vinent i tindran un termini de sis mesos.
 

Les millores que inclourà l’obra són; Millora del ferm: Es renovarà el paviment de la carretera al llarg de tot el tram d’actuació, amb un tractament previ en aquells punts que estiguin deteriorats. La implantació d’un sistema de separació de fluxos: Es pintarà una zona zebrada central de 60 centímetres d’amplada per a reforçar la separació entre els dos sentits de circulació i afavorir, així, la seguretat viària. Aquesta separació s’aplicarà en dos trams que sumen prop de dos quilòmetres en total. La reordenació d’accessos a la carretera, amb mesures com l’eliminació de girs a l’esquerra per a millorar la seguretat viària. La reposició de la senyalització horitzontal i renovació dels captafars dels vorals, millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera. La renovació dels junts de dilatació en diversos viaductes.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està desenvolupant un pla de millora de la funcionalitat i la seguretat a la C-12, amb un conjunt d’actuacions que comportaran una inversió de 60 MEUR fins al 2025. Les obres previstes abasten la totalitat de la C-12, de més de 130 quilòmetres, des d’Amposta fins a Lleida. Aquest programa inclou com a principal actuació la implantació d’un sistema 2+1 a l’actual carretera d’un carril per sentit, per incrementar la seguretat i afavorir la fluïdesa del trànsit.

En paral·lel, el pla també preveu un seguit d’obres a més curt termini i més localitzades, com el reforçament del ferm entre Aldover i Xerta que ara s’impulsa. Durant aquest any, s’impulsaran també els treballs per a l’estabilització de talussos entre Benifallet i Tortosa, la construcció de rotondes a Jesús i Ascó, i la millora del ferm mitjançant Compra Pública Innovadora entre Xerta i Rasquera, així com la redacció de diversos projectes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 24

Últimes notícies