HomeSense categoriaFlorette produïrà 25 milions de bosses anuals d'amanida en una nova planta...

Florette produïrà 25 milions de bosses anuals d’amanida en una nova planta al Catalunya Sud que donarà faena a 200 treballadors

La coneguda empresa d’amanides embossades Florette, que produïx més de 60 varietats d’enciams i primers brots i que el 2018 va facturar més de 205 milions d’euros, ha demanat ja a l’Ajuntament de Tortosa la llicència d’obres per començar a construir a partir de l’abril una nau de 7.600 metres quadrats en uns terrenys del polígon Catalunya Sud. Segons ha anunciat avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha volgut destacar l’interès de la firma navarresa a fer el pas i l’anunci ara, tot just en plena crisi sanitària i en plena incertesa econòmica pel coronavirus, la filial espanyola de Florette ha comprat a l’Incasol uns terrenys de 64.000 metres quadrats i hi invertirà en una primera fase 13 milions d’euros per a començar a produir unes 25 milions de bosses anuals a partir del segon quatrimestre del 2021. Una activitat que crearà uns 200 llocs de treball directes al territori i que, en la mesura que l’empresa té la intenció de recórrer a productes agraris del territori, també en generaria si més no un centenar d’indirectes.

El calendari previst, segons ha traslladat Roigé, passa perquè l’empresa navarresa inicie els treballs de la nova planta es puguen acabar enguany i així ho facilitarà l’Ajuntament amb l’atorgament del permís d’obra.

Roigé va valorar que es tracta d’un tipus d’indústria 4.0, “eficient i sostenible” que implica “tot just el tipus d’inversió que volem per al territori, vinculada amb el nostre sector primari i els nostres productes”, i va remarcar la importància de l’anunci “en un moment en què anem faltats de bones notícies”. Va agrair la confiança a l’empresa i les gestions fetes “especialment” per la directora general d’Indústria de la Generalitat, la tortosina Matilde Villarroya. “Són moments complexos, però hi ha empreses que confien en Tortosa i en el territori”, va afegir, redoblant el compromís de Tortosa “amb el sector agroalimentari” i confiant a més a més que esta implantació puga suposar un nou impuls per al polígon Catalunya Sud, que ni de bon tros ha tingut fins ara una evolució equiparable al seu potencial.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 59

Últimes notícies