HomeEducacióL’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús guanya el IV Concurs de Hip-Hop...

L’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús guanya el IV Concurs de Hip-Hop per la Pau

La quarta edició del Concurs ICIP d’Hip-hop per la Pau ha premiat l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús pel seu videoclip Tenim més d’una resposta. La cançó premiada s’engloba dins la modalitat 1 del certamen, adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya. Els alumnes de 4t d’ESO del centre de Jesús van aprofitar l’ocasió per crear un rap que rebutja la violència i manifesta que “tenim més d’una resposta” davant les situacions adverses i apunten que els joves tenen “el compromís de canviar este món mitjançant l’educació”. Tot un crit reivindicatiu al respecte i la tolerància, que també parla del racisme, de la situació dels refugiats, i de la falta d’empatia que té el sistema respecte d’este col·lectiu que en lloc de considerar-los persones, els cataloga “d’immigrants”. Els premiats podran enregistrar i produir musicalment la peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic.

Els protagonistes del videoclip són Pedro Sabaté, Paula Bordera i Elsa Franch. En declaracions a TV3, Pedro Sabaté ha detallat que la seua intenció era transformar les “injustícies que vivim en un missatge positiu”.

El centre Salesians Sant Jordi PES de Girona ha estat l’altre guanyador del concurs en la modalitat 2, adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, culturals, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya. Sota el títol Tot ho podem canviar, els joves d’este centre han plasmat la lluita contra el racisme i han clamat el respecte a les diferències.

L’objectiu d’este concurs és fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís que tenen els joves en l’àmbit de la cultura de la pau. L’assetjament escolar, el racisme, la lluita feminista i la solidaritat amb els refugiats han caracteritzat esta quarta edició, corresponent a l’any 2019 i que ha comptat amb un total de 24 peces presentades.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies