HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa tanca el 2019 amb un resultat positiu de 6,2...

L’Ajuntament de Tortosa tanca el 2019 amb un resultat positiu de 6,2 M€ i voldria destinar-los a fer front a la crisi derivada del coronavirus

L’Ajuntament de Tortosa ha fet la liquidació dels comptes del 2019, amb un resultat molt positiu. El romanent de tresoreria se situa en 6.225.000 euros, després d’aconseguir un estalvi net de 3,5 milions durant l’exercici. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha remarcat que es tracta d’unes molt bones dades, que són fruit de la bona gestió financera de l’Ajuntament. En aquest sentit, ha avançat que la voluntat del govern municipal és poder disposar d’aquests recursos per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus, amb mesures que puguen ajudar a famílies, empreses, PIMEs i autònoms que ja han començat a patir a les seues economies els efectes del confinament.

Per fer-ho, Meritxell Roigé demana al govern espanyol que modifique la Llei d’estabilitat pressupostària i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) perquè autoritzen als ajuntaments a poder disposar d’aquests superàvits per fer front a la crisi.

Pel que fa als comptes municipals, l’alcaldessa destaca que el resultat millora fins i tot el de l’any anterior, “fet que ens permet disposar d’una millor capacitat per abordar la situació actual”, ha detallat Roigé. Així mateix, ha recordat que les bones dades s’han aconseguit tot i haver mantingut congelats els impostos durant els últims anys, fent que no incrementés la pressió fiscal a la ciutadania. “La crisi que ara provocarà la pandèmia de Covid19 la podrem afrontar molt millor que la que vam viure al 2008, perquè tenim les finances molt més sanejades gràcies a la gestió que n’hem fet durant tots aquests anys”, apunta l’alcaldessa.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 5

Últimes notícies