HomeSense categoriaEl TSJC demana a l'ICS que dote d'EPI els treballadors sanitaris de...

El TSJC demana a l’ICS que dote d’EPI els treballadors sanitaris de les regions de Tarragona i l’Ebre

La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit a l’Institut Català de la Salut (ICS) que, “en la mesura de les seues possibilitats actual”, dote d’EPI i EPC el col·lectiu de professionals sanitaris de les regions de Tarragona i Terres de l’Ebre, i de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. El tribunal també demana que la tipologia i la qualitat del material “s’ajuste a les exigències d’homologació que corresponguen d’acord amb el grau de risc que cada sanitari haja d’assumir”. La sala ho fa després d’haver estimat parcialment una demanda de mesures cautelars presentada dimecres pel sindicat CGT.

El tribunal diu que és “notori” que no s’està proporcionant tot el material de protecció necessari i accepta la sol·licitud que es proveesca d’EPI a tots els sanitaris que estiguen en contacte amb qualsevol pacient i que cada lloc de treball dispose d’un contenidor adient per al tractament de residus biosanitaris. Tot i això, insisteix que no pot obligar, sinó tan sols “requerir” l’administració perquè adopte “totes les mesures que considere necessàries, sempre que fos possible el seu compliment en estos moments donada l’obligació i el deure que té de garantir la salut i protecció eficaç de tots els treballadors”.

La sala ha rebutjat, però, tres demandes més del sindicat. La primera demanava que tots els treballadors especialment sensibles inclosos en el grup de risc del coronavirus puguen absentar-se del lloc de feina. El tribunal descarta obligar l’ICS “de forma tan generalitzada” a adoptar una mesura d’aquestes característiques perquè, segons justifica, “només es pot adoptar prèvia avaluació de la persona en concret, del treball que fa, de la causa concreta que el converteix en un treballador necessitat d’una protecció especial, i de la seua exposició al risc”. Per això, considera que esta qüestió es pot definir com un conflicte col·lectiu individualitzable.

La sala també ha descartat obligar l’ICS a fer el test de la Covid-19 a tot el personal dels seus centres per tal d’aïllar els focus de contagi. Per últim, també ha rebutjat una petició perquè no es reincorpore al seu centre de treball el personal que haja estat en aïllament preventiu amb símptomes del coronavirus, o amb contacte o exposició amb persones que hagen donat positiu, mentre no es faça o s’obtinga resultat negatiu a la prova PCR. El tribunal justifica que “és notori que el Ministeri de Sanitat no pot obtenir el nombre de test que necessita” i que han de ser les autoritats sanitàries les qui ho determinen.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 71

Últimes notícies