HomeSense categoriaUna professora ampostina introdueix els aprenentatges de la pandèmia del coronavirus al...

Una professora ampostina introdueix els aprenentatges de la pandèmia del coronavirus al Grau en Infermeria

El món sanitari haurà de viure un important canvi en els pròxims anys. I esta nova situació ja s’està fent un forat a les facultats del país. L’està començant a aplicar, per exemple, l’ampostina Montserrat Reverté, professora associada del Grau en Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha encarregat als seus alumnes de pràctiques -ara en línia- que analitzen els canvis que l’actual pandèmia obligarà a practicar.

La setmana passada es van reactivar les pràctiques que feia més d’un mes que estaven aturades i, en el retorn telemàtic, Reverté ha demanat als seus alumnes que analitzen diferents aspectes: quin paper creuen que està desenvolupant la infermeria de centres d’atenció primària durant la crisi del coronavirus, quines tasques canviaran en el futur, “com l’aplicació de cures pal·liatives a domicili”, així com “activitats d’educació sanitària per a la prevenció d’una altra situació com esta i estar-ne preparats”.

Montserrat Reverté ha viscut la manca de preparació del sistema en pròpia pell com a infermera del CAP del barri barceloní de Trinitat Vella, on hi treballa des de fa tretze anys. Comenta que el funcionament ha estat “tot improvisat” i “amb medis escassos”, sobretot les primeres setmanes, ja que no disposaven de prou material per a protegir-se. Explica que tots els seus companys de feina han patit algun tipus de malestar però com que no van poder-se fer les proves del coronavirus, han seguit treballant, amb l’excepció dels casos més aguts.

Una de les feines que li toca fer a Reverté és visitar malalts a domicili perquè no s’hagen de desplaçar al CAP. “Queden impactats de veure com anem de protegits”, coberts “de dalt a baix”, aspecte “necessari” per a protegir tant al personal sanitari com als malalts i familiars.

La infermera ampostina apunta la “sobrecàrrega de tensió” i “estrès general” en el seu lloc de treball però també subratlla que s’ha vist un descens de casos en els darrers dies i que espera que la tendència es confirme en el decurs d’esta setmana.

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies