HomeSense categoriaParròquies com la dels Dolors de Tortosa recorden que a partir del...

Parròquies com la dels Dolors de Tortosa recorden que a partir del dilluns 11 de maig caldrà entrar a l’església amb la mascareta posada

La parròquia de la Mare de Déu dels Dolors al barri del Temple de Tortosa és una de les moltes que ha fet arribar als seus fidels les normes que s’aplicaran a partir de l’11 de maig amb la posada en marxa de la fase 1 de desconfinament de la Covid-19, i que permetrà la celebració de misses i altres actes litúrgics.

El comunicat anuncia que la missa dominical en fidels començarà el dissabte 16 i diumenge 17, i recorda que continua la dispensa del precepte dominical per poder seguir la litúrgia per televisió sobretot a aquelles persones majors o en situació de risc. En aquesta fase 1 només és podrà ocupar 1/3 de l’aforament total. El temple parroquial haurà estat desinfectat amb productes homologats i es repetirà la neteja desinfectant després de cada Missa. Dins l’església s’han de respectar els 2 metres de distància de seguretat i caldrà seure’s als extrems de cada banc, ocupant una fila sí i l’altra no.
Al comunicat, es remarca que la pandèmia no està vençuda i cal ser molt estrictes en el compliment de les mesures sanitàries. Diu textualment el següent: “a l’església s’hi ha de venir AMB MASCARETA POSADA. Les portes hi seran obertes perquè no toqueu cap pom ni maneta. Serà buida la pila de l’aigua beneïda. No beseu ni toqueu cap IMATGE . Els serveis / lavabos estaran tancats al públic. A l’entrada hi haurà DISPENSADORS DE GEL HIDRO-ALCOHÒLIC per netejar-se les mans. No es passarà la “panereta” per a la col·lecta sinó que, en acabar la Celebració, al sortir dipositeu l’aportació a les tauletes. Per a combregar el diàleg entre el Celebrant dient “El Cos de Crist” i el fidel responent “Amén” no es farà individualment al combregar sinó comunitàriament quan el Sacerdot mostra el Cos de Crist. Tothom combrega a la mà i en absolut silenci respectant la distància. El Sagrament del PERDÓ (CONFESSIÓ) es podrà celebrar a la Capella mantenint estrictament els 2 metres de distància de seguretat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 47

Últimes notícies