HomeSocietatEls ebrencs podran anar a Tarragona però no a Vinaròs, amb l’entrada...

Els ebrencs podran anar a Tarragona però no a Vinaròs, amb l’entrada a la fase 3

Les Terres de l’Ebre entraran el pròxim dilluns 8 de juny a l’última fase del Pla per a la transició cap a la nova normalitat, després que la Generalitat l’haja proposat, juntament amb la regió sanitària del Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i l’Aran, al Govern espanyol, per a passar a la fase 3 de la desescalada. El govern de Pedro Sánchez, que este dimecres ha prorrogat per sisè i últim cop l’estat d’alarma, que s’allargarà fins al 21 de juny, preveu que seran les comunitats autònomes qui gestionaran a partir de la fase 3 la desescalada als seus territoris. D’entre les restriccions que quedaran flexibilitzades, la més esperada és la lliure mobilitat entre les unitats territorials -les regions sanitàries en el cas català- que també es troben en la fase 3. Així doncs, els ebrencs podran desplaçar-se al Camp de Tarragona.

Segons va manifestar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en esta fase no es preveu la lliure mobilitat entre comunitats autònomes, així doncs, els ebrencs podrem anar a Reus, però no a Vinaròs. En este sentit, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat que ha sol·licitat a la consellera Alba Vergés que els ebrencs puguen desplaçar-se al Matarranya i també al nord de Castelló, dos zones que acostumen a ser freqüentades per la gent del territori. La situació és diferent a Terol i al nord de Castelló, ja que els primers també entraran en fase 3 el pròxim dilluns, però el Maestrat va una setmana endarrerida, ja que van entrar a la fase 2 el passat 1 de juny. Caldrà esperar per a veure què decidix el Govern espanyol quant a la regulació de l’entrada dels territoris en fase 3, tot i que Illa ha admès esta setmana que les decisions en mobilitat les podran prendre les autonomies a partir de la fase 3. A més, segons Illa, es preveu recuperar la llibertat de moviments per tot l’Estat a partir del 21 de juny, quan acabe l’estat d’alarma i començar a rebre turistes a partir del 22 de juny.

A la fase 3, els establiments d’hostaleria i restauració veuran alleugerir-se les restriccions que tenien fins ara: les terrasses podran ocupar-se fins a un 75% de la seua capacitat, dins del local podran atendre fins a un 50% de la capacitat, i es permetrà el consum a les barres sempre que es garantisca la distància de seguretat entre clients o grups de clients. L’ocupació màxima per taula o agrupacions de taules serà de 20 persones. Els bars d’oci nocturn i les discoteques continuen quedant al marge d’estes mesures.

Pel que fa a la resta de restriccions, amb l’entrada de la fase 3 queden eliminades totes les franges horàries, que fins ara només quedaven aquelles reservades per als col·lectius vulnerables, i s’amplia fins a 20 el nombre de persones que podran reunir-se. Els llocs de culte podran omplir fins a un 75% de la cabuda. Quant a les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses, s’amplia al 75% de la capacitat de les instal·lacions, però sense superar les 150 persones a l’aire lliure o les 75 als espais tancats. La vetlla de difunts i enterraments podran reunir fins a 50 persones a l’aire lliure i 25 en espais tancats.

Els locals comercials minoristes podran obrir independentment de la seua superfície, sempre que es limite a la meitat de la seua capacitat. Els centres i parcs comercials podran atendre un 50% de clients als seus establiments i poden reobrir les zones comunes limitant-ne la cabuda a un 40%, sempre que garantisquen la distància social i eviten aglomeracions, tant a les zones comunes i recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

Els hotels i allotjaments turístics podran reobrir també les seues zones comunes fins a la meitat de la seua capacitat i als serveis d’hostaleria i restauració s’aplicaran les mateixes mesures esmentades anteriorment per a esta tipologia d’establiments. Les activitats d’animació o gimnasos hauran de ventilar-se dos hores abans del seu ús i es limitarà la capacitat a les 20 persones.

Quant als locals destinats a actes i espectacles culturals, es podran fer activitats culturals a les biblioteques amb un 50% de capacitat, així com es permetrà l’estudi en sala amb la mateixa cabuda. Els museus i les sales d’exposició podran acollir tant les visites del públic a la col·lecció i a les exposicions temporals, com fer activitats culturals o didàctiques, reduintse la capacitat a un 50% per a cada sala i espai. Seguint amb les mesures de caràcter social, les visites podran fer-se amb grups de fins a 20 persones. Els monuments i altres equipaments culturals seran accessibles al públic amb la meitat de la capacitat; i els cinemes, teatres, auditoris i circs podran omplir-se fins al 50% també. La resta de locals i establiments diferents, però dedicats a actes culturals, podran reunir un 50% de la seua cabuda, però en cap cas sense superar en llocs tancats les 80 persones i a l’aire lliure, amb el públic assegut, les 800.

La fase 3 de la desescalada també amplia els grups de fins a 30 persones que poden realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa. Les activitats amb guia turístic, però, es limitaran a grups màxims de 20, s’hauran de concertar per cita prèvia i no es podran subministrar audioguies o fullets. Esta fase també permet celebrar activitats destinades a la població infantil i juvenil, amb un màxim de 200 participants en l’aire lliure entre menors i monitors, i de 80 en espais tancats, que hauran de dividir-se en grups de 10. S’amplia fins a 80 els assistents que podran anar a congressos, trobades, reunions de negoci o conferències.

Els centres turístics, zoològics i aquàriums tindran permès reobrir les portes amb un 50% de capacitat, i amb un terç en les atraccions i els llocs tancats. I reobriran també els locals de joc, casinos i d’apostes, amb un 50% de la cabuda o sense superar la cinquantena de persones, comptant tant els treballadors com la clientela, i hauran de netejar les màquines entre un client i un altre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 24

Últimes notícies