HomeSense categoriaLa Suda, el Renaixement i la Catedral de Santa Maria, entre els...

La Suda, el Renaixement i la Catedral de Santa Maria, entre els 7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa

TORTOSA // La Suda, les muralles i fortificacions de la ciutat; la Festa del Renaixement, la Catedral de Santa Maria, el riu Ebre i la navegació fluvial, els Reials Col·legis, la banda municipal de música, i el Museu de Tortosa i les edificacions modernistes són des d’este dilluns els tresors culturals de Tortosa, després que esta passada matinada s’acabés el període de votació. Així doncs, la ciutat acaba d’escollir els set elements del seu patrimoni cultural en el marc de les activitats prèvies a la celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i els ha incorporat a la Llista representativa de tresors culturals del món del Bureau Internacional de Capitals Culturals. 

“Estos són els set tresors que, des d’avui, tenim escollits per la ciutadania i que ens fan fer un pas més també en esta celebració del que serà la Capital de la Cultura Catalana, que esperem en moltes ganes, que estem en un moment difícil, però que hi estem treballant perquè dintre de les possibilitats, volem ser la millor capital cultural catalana”, ha indicat l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé. L’anunci dels tresors culturals ha comptat amb la participació del president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, que ha destacat “la gran participació ciutadana” del procés d’elecció, la “distribució dels vots” que ha fet cadascun dels candidats, així com la gran estima i interès que genera per als tortosins i tortosines “l’enorme i ric patrimoni cultural que teniu a la ciutat, i que, a partir, d’avui teniu una eina de projecció nacional i internacional d’estos tresors culturals”

En l’elecció han participat un total de 814 persones que han emès 3.606 vots. Cada persona podia votar fins a set propostes entre les vint candidates prèviament seleccionades. L’objectiu d’esta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccions i elegits. Tortosa se suma, així, a les quatre ciutats catalanes -Barcelona, Badalona, El Vendrell i Reus- que han realitzat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals. En l’àmbit internacional, ja són 37 les ciutats que han escollit els seus tresors patrimonials culturals. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies