HomeSense categoriaReobre el museu de la Catedral de Tortosa

Reobre el museu de la Catedral de Tortosa

TORTOSA // El museu de la Catedral de Tortosa va obrir de nou les seues portes el 18 de juliol, després d’haver estat tancat des del mes de març a causa de l’alarma sanitària provocada per la Covid-19.

Aprofitant el tancament, durant les darreres setmanes prèvies, un tècnic conservador de béns culturals, juntament amb els responsables del museu i del Capítol de la Catedral, han estat treballant en la renovació i actualització, tant del contingut museogràfic, com dels sistemes de presentació dels objectes exposats.

Estes tasques han consistit a dissenyar i crear nous suports de presentació de les peces exposades dins de vitrines, reaprofitant el disseny museogràfic existent. L’objectiu era doble: millorar i facilitar la llegibilitat de les peces i garantir una millor i correcta preservació de la col·lecció, car els nous
suports s’han fet adaptant-los a les necessitats específiques de conservació
de cada objecte. 

Així mateix, de manera general s’ha fet una aspiració dels objectes, eliminant la brutícia que s’havia dipositat al llarg del temps. Puntualment també s’han realitzat actuacions curatives de les peces que ho requerien, com és el tractament de fixació i protecció de la policromia, l’adhesió de fragments
trencats.

Amb esta actuació de renovació i manteniment s’ha posat en valor la col·lecció d’art i d’objectes litúrgics més important de les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 88

Últimes notícies