HomeAgriculturaAcord per a que la propera campanya de la verema a la...

Acord per a que la propera campanya de la verema a la Terra Alta es gestioni amb contractació de proximitat

En una reunió mantinguda aquest matí, el Consell Comarcal de la Terra Alta, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del vi Terra Alta i Unió de Pagesos han acordat que, per a la propera campanya de la verema a la Terra Alta, les necessitats de contractació es cobreixin amb persones de la mateixa comarca, prioritzant la proximitat dels treballadors, una decisió que també compta amb el suport dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre. Aquest fet, juntament amb l’acord que no s’obriran els allotjaments, s’ha pres amb l’objectiu d’afrontar la verema amb les màximes garanties de seguretat sanitària per millorar el control de la pandèmia de la covid-19 i, a la vegada, evitar riscos de contagi.

Per gestionar la campanya amb contractació de proximitat, tant Unió de Pagesos com el Consell Comarcal de la Terra Alta disposen de borses de treball específiques del sector agrari a disposició tant de la pagesia com d’entitats que necessitin contractar personal durant la verema, que a la Terra Alta té el seu punt àlgid el mes de setembre. Per altra banda, també es podran adreçar a les oficines del Consell Regulador que derivarà aquestes peticions a les borses esmentades.

Les borses de treball ja estan actives. Aquelles persones que vulguin inscriure’s a la borsa de treball d’Unió de Pagesos per treballar a la campanya ho han de fer escrivint un missatge de whatsapp al telèfon 661 967 377 amb l’ítem ‘campanya Terra Alta 2020’; a partir d’aquí se’ls realitzarà una entrevista telefònica. En el cas dels empresaris agraris o entitats que requereixin de treballadors, el sindicat els atendrà a través del Servei de Contractació de Treballadors, trucant al telèfon 973 22 32 44 o bé escrivint un correu electrònic a sct@agroxarxa.com.

La borsa del Consell Comarcal de la Terra Alta funciona de la següent manera: les persones demandants de feina s’han d’inscriure a l’apartat ‘Inscripció temporers/es’ del web http://treball.joveterraalta.org/apartat-de-la-borsa-de-treball-per-feines-agricoles-i-ramaderes. Un cop inscrites, hauran de comunicar al Consell Comarcal a quines ofertes de feina volen optar. Un cop efectuat aquest pas, el Consell Comarcal enviarà les seves dades a l’agricultor/a, amb qui hauran d’arribar a un acord. En el cas dels agricultors, han d’inscriure la seva oferta de feina des de l’opció ‘Publicar una oferta’ o trucant al 977 420 018. Un cop rebudes les dades dels temporers, els agricultors hauran d’informar al Consell Comarcal, per telèfon o correu electrònic, a qui contracten i per quants dies. Tant en el cas dels temporers com dels agricultors, quan finalitzi el contracte hauran d’avisar el Consell Comarcal per tal de valorar com ha anat el període de contractació per ambdues parts i mantenir actualitzada la base de dades.

Tant l’administració, com el Consell Regulador i Unió de Pagesos consideren que és cabdal que tots els agents que intervenen en la campanya de la verema a la Terra Alta puguin desenvolupar la seva tasca amb la màxima normalitat i el menor risc possible. Perquè sigui així, recorden que cal que tothom compleixi estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries i també seguir les guies i recomanacions de seguretat i prevenció establertes.

Els agents implicats en aquest acord també destaquen que la contractació de proximitat pot afavorir la contractació de persones que s’han quedat sense feina a causa de la crisi derivada de la covid-19.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 59

Últimes notícies