HomeSocietatAgricultura destina 1,5 MEUR per ajudar a la liquiditat de les explotacions...

Agricultura destina 1,5 MEUR per ajudar a la liquiditat de les explotacions agràries afectades per la covid-19

CATALUNYA // El Departament d’Agricultura ha convocat els ajuts destinats a cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions agràries del sector de la flor i la planta ornamental, el sector cunícola i de l’avicultura de producció de carn, les empreses integradores d’explotacions d’avicultura de carn i les explotacions del sector equí classificades com a explotacions especials per a l’ensinistrament i pràctica eqüestres afectades per la crisi de la covid-19. Aquests ajuts, amb import total d’1.522.500 euros, consisteixen en la compensació de càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per a actuacions de circulant, amb l’Institut Català de Finances (ICF) i van càrrec dels pressupostos d’Agricultura per a l’any 2020.

De la partida total que s’hi destina, 1.312.500 euros van destinats a la línia d’ajuts per al sector de la flor i la planta ornamental; 120.000 euros per a la línia d’ajuts per als sectors cunícola i de l’avicultura orientats a la producció de carn i les empreses integradores d’avicultura de carn, i 90.000 euros per a la línia d’ajuts per a les explotacions especials per a l’ensinistrament i la pràctica eqüestres.

Entre altres requisits fixats per a beneficar-se de l’ajut, les persones sol·licitants han d’haver patit una disminució de la seva facturació superior al 30%, i tenir la condició de PIME. El termini de presentació de sol·licituds davant l’ICF s’inicia a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el DOGC, és a dir a partir d’aquest dissabte, i finalitza el 9 de setembre del 2020.

Préstecs “avantatjosos” 

L’ import mínim és de 15.000 euros i el màxim de 100.000 euros, i el termini per retornar el préstec és de fins a cinc anys, amb fins a un de carència i amortització lineal, per mesos vençuts. L’interès serà l’Euríbor a dotze mesos més 3 punts de diferencial i no s’han previst comissions d’obertura. 

Pel que fa a la tramitació, seran auxiliables les operacions de finançament dins el tram de capital específic establert per als afectats per la manca de liquiditat conseqüència de la covid-19 dins el sector primari, incloses les formalitzades abans de la sol·licitud d’ajut. Les persones beneficiàries que s’acullin a l’ajut han d’haver formalitzat el préstec com a màxim el 9 d’octubre del 2020.

Aquests ajuts s’emmarquen en la Decisió de la Comissió Europea relativa a les mesures d’ajuda a empreses i autònoms destinades a donar suport a l’economia en el context de l’actual brot de covid-19.

Els ajuts d’aquesta convocatòria es podran acumular amb ajuts que entrin en l’àmbit d’aplicació dels reglaments de minimis de la Unió Europea, sempre que es refereixin a costos subvencionables diferents o es respectin els màxims d’ajuts establerts. També és podran acumular amb altres ajuts d’aquest mateix règim sempre que, acumulats, no superin l’import màxim de 100.000 euros per empresa beneficiària activa en la producció primària de productes agrícoles.
 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 21

Últimes notícies