HomeSense categoriaVÍDEO • Un efecte natural il·lumina l'escultura de la Cinta de la...

VÍDEO • Un efecte natural il·lumina l’escultura de la Cinta de la Catedral de Tortosa provocant una espectacular seqüència de llum

TORTOSA // Un efecte lluminós natural, producte de l’entrada del llum solar pel rosetó central de la Catedral de Tortosa en un moment molt concret del dia, il·lumina l’estàtua de la Mare de Déu de la Cinta que està situada a  l’altar major provocant uns canvis de color curiosos i espectaculars. L’espectacle de llum dura uns quants minuts. 

La seqüència, tal com recullen les fotografies d’Amador Gisbert, comença al caure la tarde quan els raigs del sol  entren pel rosetó de la façana principal de la Catedral

Un efecte que fins ara havia passat desapercebut en coincidir únicament amb una època concreta de l’any i en una hora molt definida del dia. La seqüència, tal com recullen les fotografies d’Amador Gisbert, comença al caure  la tarde quan els raigs del sol  entren pel rosetó de la façana principal de la Catedral, també amb una  imatge de la Cinta, arriben a l’escultura, i més en concret a les mans de  la Mare de Déu, continuen donant una llum que puja per tot el braç, agafant el vestit que per moments queda de color blanc i també verd, per acabar il·luminant només la cara de la verge amb la mateixa tonalitat blava que identifica precisament a la patrona de Tortosa. El perquè de l’aparició de l’efecte lluminós ara i no haver-ho vist anteriorment, així com les característiques del trajecte de la llum fins a arribar al punt final,  perquè va passant per tot el passadís central de la Catedral per culminar  a l’escultura, ha fet aixecar diverses i curioses versions entre els fidels que habitualment visiten la Catedral, i en especial entre els devots de la Cinta, tot i que hi ha una realitat natural i temporal que justifica la seqüència durant un instant de la caiguda del sol en època de solstici d’estiu. És en aquest moment de l’any en què el sol té la màxima declinació i acaba produint  a l’escultura  un efecte no buscat el dia que es va dipositar la imatge a la part esquerra de l’altar major. 

En el seu dia la presentació de l’escultura, obra de Marco Augusto Dueñas, va ser l’esdeveniment amb el qual es va culminar la commemoració del 400 aniversari de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta. La ubicació a l’altar major és una qüestió d’absoluta provisionalitat perquè s’està a l’espera del seu trasllat definitiu a la façana principal del temple un cop sigui netejada com ha anunciat fer el Bisbat de Tortosa.

En aquest muntatge realitzat per Ruth Cardona amb les imatges d’Amador Gisbert  es pot apreciar el fenomen lluminós que comença amb l’entrada dels raigs de sol pel rosetó central de la Catedral i acaben il·luminant la cara de l’escultura de la patrona de Tortosa.

Vídeo 

 

Ximo Rambla
Ximo Rambla
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 67

Últimes notícies