HomePolíticaCatalunya en Comú Podem alerta que el projecte de Hard Rock allunya...

Catalunya en Comú Podem alerta que el projecte de Hard Rock allunya la possibilitat de revertir el minitransvasament de l’Ebre a Tarragona

TERRES DE L’EBRE // El grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya exigeix la retirada del projecte del complex Hard Rock (anteriorment BCN World) perquè suposa seguir apostant per un model productiu i turístic esgotat i insostenible.

L’operació de Hard Rock, a més, allunyaria la possibilitat de revertir en un futur pròxim el minitransvasament d’aigua de l’Ebre a Tarragona, atès que amb la posada en marxa d’aquest complex turístic gegantí la demanda d’aigua seria encara més elevada.“No hi ha una aposta per part del govern català de canviar el model turístic del Camp de Tarragona ni cap intenció de revertir el minitransvasament”, denuncia el diputat del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem David Cid.

Cid ha recordat que actualment la concessió del minitransvasament és de 94 hectòmetres cúbics anuals, molts més, per exemple, que els 4,99 hectòmetres cúbics del transvasament aprovat a l’agost cap a Santander i que compta amb el rebuig de Catalunya En Comú Podem. Per tot plegat, el diputat emplaça totes les forces polítiques ebrenques a sumar-se a la petició de retirada del projecte del complex Hard Rock.

Ara fa uns dies es va fer públic que l’Institut Català del Sòl (Incasol) té la intenció d’avançar el 80 per cent dels 120 milions d’euros per a la compra dels terrenys del Hard Rock Entertainment World, que inclou més de 1.000 màquines escurabutxaques,100 taules de joc i dos hotels amb una sala de concerts per a 15.000 persones. Davant d’aquest anunci, Catalunya en Comú Podem ja ha exigit la retirada del projecte.

“És un projecte completament insostenible des del punt de vista social i mediambiental i, a sobre, el govern hi farà de prestamista; és el món a l’inrevés, amb la Generalitat fent de banc per a comprar els terrenys que són d’un banc”, lamenta el diputat David Cid.

Cid ha denunciat que el govern català “va mentir” en seu parlamentària, perquè es va assegurar que no hi hauria ni un euro d’inversió pública per al BCN World. “Però a l’hora de la veritat ara sabem que l’Incasol avançarà una gran quantitat de milions que trigarem a recuperar fins al 2022. I amb un marge de 10 anys a favor de Hard Rock durant els quals tindrà l’opció de desdir-se i obligar la Generalitat a recomprar-li els terrenys”, ha afegit.

Catalunya en Comú Podem també recorda que la Comissió de Territori del Parlament ja va aprovar a petició dels comuns les compareixences en seu parlamentària dels consellers d’Economia, Pere Aragonès, i de Territori, Damià Calvet, perquè donen explicacions sobre els plans amb el projecte de l’antic BCN World i el paper que hi està jugant el govern de la Generalitat. Calvet i Aragonès encara no han comparegut. “Els consellers porten nou mesos amagant-se per no haver de donar les explicacions”, lamenta David Cid.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies