HomeSense categoriaL’obra 'Nikola Tesla i els homes que no estimaven els coloms' s'emporta...

L’obra ‘Nikola Tesla i els homes que no estimaven els coloms’ s’emporta el 32è Premi Literari Vila d’Ascó

ASCÓ // L’obra Nikola Tesla i els homes que no estimaven els coloms, una novel·la negra de Núria Abad Gascón, es va emportar el 32è Premi Literari Vila d’Ascó; mentre que Jordi Ferrer Gràcia i el seu poemari Galleda va obtenir el 15è Premi de Poesia Joan Perucho.

El lliurament dels guardons es va emmarcar en la Nit de la Cultura d’Ascó, un acte celebrat el dissabte 19 de setembre i que va estar adaptat a les actuals circumstàncies sanitàries. En els diferents parlaments es va reivindicar la importància de la cultura com a servei essencial, i la necessitat de fer-la compatible a la nova normalitat.

L’esdeveniment va comptar amb la presència del recentment nomenat secretari general de Cultural, Lluís Baulenas, així com representants de diferents administracions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre) i dels ajuntaments de l’entorn.

Premi Jove, la pedrera literària

Enguany el Premi de Narrativa Jove Sant Jordi va assolir la 30a edició, consolidant-se com una pedrera literària pels joves escriptors de 14 a 20 anys. Aina Ribes, amb l’obra On em porti el cor; Ivan Querol, amb Petita flor; i Etna Miró amb L’ascensor, van obtenir els guardons en les diferents categories, i que veuran publicats l’any vinent, per la propera diada de Sant Jordi.

Concursos de fotografia

La Nit de la Cultural d’Ascó es va completar amb el lliurament dels premis corresponents al 32è Concurs de Fotografia Vila d’Ascó en les modalitats blanc i negre, i color, i amb instantànies sobre el poble com a protagonistes. Les fotografies guanyadores en categoria blanc i negre van ser: Observant d’amagat, de Magda Biarnés; Boira, de Mariano Ortega; i Al final del perxe, de Marc Fuertes. Mentre que en la categoria color, es van emportar el guardó: Ales de foc, de Maria Teresa Martorell; Un mar de boira, d’Héctor García; i A contrallum, d’Agnès Grau.

Vitalitat i consolidació

Des de 1989 els Premis Vila d’Ascó s’han anat consolidant essent un referent al territori i assolint una participació important. El Premi Literari ha rebut 50 obres participants arribades des dels diferents territoris de parla catalana mentre que el Premi de Poesia Joan Perucho ha assolit la xifra de 97 poemaris presentats. L’acte cultural es va completar amb la presentació del llibre Vida, que recull la seixantena de textos participants en el concurs de microrelats que es va organitzar durant el confinament i que va proposar com a temàtica les vivències, testimonis i sensacions de la pandèmia de la Covid-19.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

38 + = 41

Últimes notícies