HomeSense categoriaEl Papa Francesc nomena mossèn Javier Vilanova bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de...

El Papa Francesc nomena mossèn Javier Vilanova bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona

TERRES DE L’EBRE // La Nunciatura Apostòlica d’Espanya ha comunicat al Bisbe  de Tortosa, EnriqueBenavent,  que el Sant Pare Francesc ha nomenat bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi  Barcelona a mossèn Javier Vilanova Pellisa, prevere del bisbat de Tortosa,  que actualment és Rector del seminari interdiocesà de Catalunya, del  seminari diocesà de Tortosa, de la parròquia de Sant Llorenç del Pinell de  Brai i Delegat diocesà de pastoral vocacional. 

Mons. Javier Vilanova va néixer el 23 de setembre de 1973 a la Fatarella.  Va estudiar en el Seminari diocesà de Tortosa i va rebre l’ordenació  sacerdotal el 22 de novembre de 1998. 

Ha estat vicari parroquial de les parròquies de la Mare de Déu del Roser de  Tortosa (1998-1999) i de Sant Miquel d’Alcanar (1999-2003). Rector de les  parròquies de l’Assumpció de la Mare de Déu de Forcall, Castellfort i  Portell, de Sant Pere Apòstol de Cinctorres, de la Mare de Déu de les Neus  de la Mata, Sant Bartomeu de la Todolella i la Mare de Déu del Pópulo d’Olocau del Rei (2003-2007). L’any 2007 va ser nomenat Rector del  seminari de Tortosa, càrrec que manté fins ara, per lo qual era membre del  Consell Presbiteral i també del Col·legi de Consultors. Durant aquest temps  ha compaginat aquesta responsabilitat amb la de Rector de la parròquia de  Sant Agustí d’Alfara de Carles (2014-2019), del Sagrat Cor de Jesús del  raval de Cristo (2016-2019) i de Sant Llorenç del Pinell de Brai (2019- 2020), així com Delegat diocesà de catequesi (2014-2016). L’any 2016 va  ser nomenat director espiritual del seminari Interdiocesà de Catalunya i el  2018 Rector del mateix seminari. 

El Bisbe Benavent, el clergat i tota la comunitat diocesana de Tortosa han manifetat la seua alegria i gratitud al Sant Pare per aquest nomenament,  l’agraïment a Mons. Javier Vilanova per la seua dedicació sacerdotal a la  diòcesi i la felicitació a la seua família i a la parròquia de Sant Andreu de la  Fatarella on va rebre el sagrament del Baptisme: “A la Mare de Déu de Misericòrdia, venerada especialment en la Fatarella, li  encomanem els fruits del seu ministeri episcopal”, han assenyalat. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 29

Últimes notícies