HomeSense categoriaJuntsxAmposta presenta una proposta per a aplicar el “qui més recicla menys...

JuntsxAmposta presenta una proposta per a aplicar el “qui més recicla menys paga”

MONTSIÀ // JuntsxAmposta ha presentat la proposta de modificació de l’ordenança 14 per aplicar la filosofia del seu programa polític ‘qui més recicla menys paga’ tant en l’àmbit familiar com a escala empresarial o comercial.

JuntsxAmposta proposa que es rebaixe un 20% a aquelles famílies que declaren que reciclen i tenen l’espai preparat per a reciclar. També, una rebaixa important per aquelles famílies que, complint la primera condició, a més, facen ús de la deixalleria almenys 3 vegades a l’any. Aquestes famílies es podrien beneficiar d’un 20% més de rebaixa de l’impost de la brossa.

També proposen, en l’àmbit rústic, si es pot autocompostar, i es compleixen les altres dos condicions, la rebaixa total podrà ser del 50%.

En l’àmbit empresarial i comercial, l‘actual ordenança no contempla massa sectors, o bé són locals comercials o bé són grans superfícies. Això fa difícil la distinció entre aquells que, per exemple, només generen paper, com poden ser les oficines o local comercials que no venen aliments, i tallers de vehicles, que generen olis i residus de pintures. Un gran ventall que en l’ordenança proposada està reflectit i preparat per tota mena d’instal·lacions.

La rebaixa en el sector de l’hosteleria o del comerç, al detall i a l’engròs, ve de la participació en qualsevol programa de prevenció del malbaratament alimentari i la reducció serà d’un import aproximadament d’un 33%.

Un altre tema important és la rebaixa per a aquelles empreses que estan obligades a destruir documents que es podrà estalviar la taxa de recollida de paper i cartó només amb el certificat de l’empresa de destrucció.

Sobre el fet que el govern d’ERC haja prsentat una proposta adaptada de l’empresa Ecoembes, una proposta tecnològica per a gamificar la recollida selectiva de manera social, Junts ho celebra perquè assegura que al pròxim ple anava a presentar una moció per a gamificar amb un producte tecnològic la recollida selectiva i rebaixar encara més la taxa de recollida. “Vista la proposta del govern, desestimem presentar-la i aplaudim la iniciativa”, sosté el partit a l’oposició, que afegix: “El que tenim clar que ara és moment de rebaixar taxes i impostos a una ciutadania que ha patit molt durant els últims mesos”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies