HomeSense categoriaL'equip de govern de Tortosa portarà al ple els nous ajuts a...

L’equip de govern de Tortosa portarà al ple els nous ajuts a la restauració tot i no tenir majoria i que l’oposició ha anunciat que votarà en contra

TORTOSA // L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat que dilluns el seu equip de govern (Junts i PSC) portarà al ple les bases per a la concessió de nous ajuts municipals als restaurants, bars i centres d’estètica que han hagut de tancar obligatòriament per la pandèmia, per un import global de 150.000 euros i un màxim de 400 euros per establiment, malgrat que els quatre grups de l’oposició -Movem Tortosa, ERC, Cs i la CUP- han anunciat el seu vot en contra en la comissió de Promoció Econòmica i tenen majoria al ple (11 regidors). “Ho portarem al ple perquè creiem que fa falta i és necessari, i [si ho tomben] no ens perjudiquen com a govern sinó que perjudiquen a la ciutadania”, ha avisat Roigé, en una compareixença en què l’ha acompanyat el primer tinent d’alcalde, el socialista Enric Roig, i el regidor de Comerç, Sisco Pepió. 

L’anunci arriba després d’un estira-i-arronsa de dos dies entre l’oposició i l’alcaldessa en què els quatre grups que no governen han emés dos comunicats conjunts, primer demanant ajuts superiors, de fins a 1.000 euros per establiment, i reclamant altres accions com l’exempció del pagament de la taxa de terrasses per al 2021, i després retraient a Roigé falta de diàleg i que prenga mesures contra la crisi econòmica derivada del coronavirus de forma “unilateral”. Al seu torn, l’alcaldessa els havia acusat de fer política de desgast del govern aprofitant la difícil situació. Ara, els llança un desafiament polític: “Han de triar entre estos ajuts o res. Clar que ens agradaria que fossen més diners, però els recursos són els que són i els demano que recapaciten i es posen al costat del govern municipal“. Un govern que, diu, ha apostat sempre per “governar” -tot i estar en minoria- i “ho continuarà fent”. “El diàleg ha de venir per les dos bandes”, ha continuat fent retrets a l’oposició, lamentant que inicialment s’havia assabentat del rebuig dels quatre grups per la premsa i que cap dels portaveus se li havia adreçat personalment tot i que ella els va trucar la setmana passada per a explicar-los la intenció de convocar nous ajuts al sector més afectat per les actuals restriccions.

Roigé també ha justificat que l’aprovació de la modificació pressupostària que ha de donar cobertura als ajuts corre pressa perquè les bases han d’estar 30 dies hàbils en exposició pública i el procediment s’ha de completar abans que s’acabe l’any per a poder materialitzar els ajuts a través del pressupost municipal -prorrogat- del 2020. 

Roigé també ha reiterat que està en contra del tancament de bars i restaurants i que així ho ha transmés al govern de la Generalitat, i ha reivindicat el paper de l’Ajuntament de Tortosa -en el cas que s’active la nova línia d’ajuts, l’alcaldessa ha dit que el consistori haurà invertit fins a 500.000 euros en ajuts directes al comerç local- enfront la falta d’ajuda efectiva, al seu parer, de la Generalitat i de l’Estat, als quals ha acusat d’“improvisació” en la gestió de la crisi sanitària i econòmica. Roigé, del PDeCAT, ha carregat ja sense embuts contra l’executiu català, integrat ara mateix per consellers afins a Junts o a ERC. 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 80

Últimes notícies