HomeSense categoriaDriss Oukabir reitera que no formava part de la cèl·lula de Ripoll...

Driss Oukabir reitera que no formava part de la cèl·lula de Ripoll i que desconeixia els seus plans

TERRES DE L’EBRE // El segon principal acusat dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017, Driss Oukabir, ha assegurat aquest dimarts que ell no formava part de la cèl·lula jihadista de Ripoll i desconeixia els seus plans, tot i que el seu germà petit va ser un dels que van morir a Cambrils. Oukabir, en resposta a la seva defensa, ha dit que ell no era gens creient ni practicant de l’Islam, no anava mai a la mesquita i no coneixia l’imam, Abdelbaki es-Satty, el suposat cervell dels atemptats. De fet, ha dit que contravenia molts dels preceptes musulmans, ja que bevia alcohol, prenia drogues com cocaïna, haixix i marihuana, anava de festa i també amb prostitutes.

Ha explicat que ell no es relacionava amb els joves de la cèl·lula perquè eren més joves que ell, alguns menors d’edat o rondant els 20 anys, i ell en tenia 28. A més, últimament havia perdut el contacte habitual amb el seu germà, que l’insistia per resar i anar a la mesquita. També ha dit que desconeixia l’existència del xalet d’Alcanar, tot i que un testimoni protegit va dir que sí que hi havia estat durant el juliol. També ha assegurat que quan el seu germà i Younes Abouyaaqoub li van demanar d’acompanyar-los per llogar una furgoneta, no sabia ben bé perquè la volien.

El juliol abans dels atemptats va tenir una forta discussió amb la seva parella i li van imposar una ordre d’allunyament. Per això, ha dit, va marxar al Marroc a casa dels seus tiets, però no per “adoctrinar-se”, com diu la fiscalia. Va tornar el 13 d’agost perquè la jutgessa que portava el cas de la seva agressió a la seva parella el va advertir que si no es presentava al jutjat emetria una ordre de detenció. A més, tenia una vista judicial aquells dies, a més d’una entrevista de feina.

Oukabir també ha acusat els investigadors de “manipular” algunes de les seves converses per telèfon, ja que, segons ell, falten frases i se n’hi ha afegit de falses.

 

Notícies relacionades

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 27

Últimes notícies