HomeSense categoriaMans Unides organitza una recol·lecta solidària de pessetes

Mans Unides organitza una recol·lecta solidària de pessetes

EDICIÓ PAPER // Mans Unides ha iniciat una recaptació solidària de pessetes a la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. L’entitat ha fet una crida a donar les antigues monedes per tal de finançar projectes solidaris adreçats a les persones que més ho necessiten.

Recollint les antigues pessetes “la gent pot col·laborar, sense perdre poder adquisitiu”, ha argumentat Roser Grau, de Mans Unides Móra d’Ebre en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre. Les pessetes es recolliran a les diferents parròquies de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat fins al proper dia 15 de desembre. En alguns municipis fins i tot s’han habilitat alguns establiments -com ara botigues o farmàcies- per a poder-les recollir.

Un cop fets els donatius, les delegacions de Mans Unides aniran a descanviar-lo per euros al Banc d’Espanya. “D’esta manera, les monedes que, de vegades, tenim oblidades en calaixos poden tenir una finalitat solidària i ajudar algú que ho necessite”, destacava Grau.

Segons estimacions del Banc d’Espanya, actualment encara quedarien a les llars de tot l’Estat un total de 1.607 milions d’euros en les antigues pessetes. El període per a canviar-les a euros havia de finalitzar este mes de desembre però, a causa de la Covid, el període s’allargarà fins al proper mes de juny. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

72 + = 74

Últimes notícies