HomeSense categoriaBioPorts es consolida com el portal web que dóna a conèixer la...

BioPorts es consolida com el portal web que dóna a conèixer la biodiversitat de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // BioPorts és el projecte transmèdia de divulgació de la biodiversitat del massís del Port que va veure la llum el gener del 2020, començant com un compte d’Instagram. De forma periòdica, el seu autor, Gerard Gaya, ha publicat continguts que combinen imatges impactants amb dades curioses sobre les espècies i hàbitats del territori, conservant en tot moment el rigor científic.

El projecte ha crescut fins a convertir-se en un referent de la divulgació científica al nostre territori, que ja compta amb un centenar de publicacions pròpies i més de 1.200 seguidors.

Actualment té activa una pàgina web i comptes a Facebook i Twitter. Des del Parc Natural dels Ports afirmen que “BioPorts proporciona una divulgació profitosa per al Parc Natural, ja que està fet amb respecte, cautela per no desvetllar informació sensible, missatges clars i entenedors, bones imatges i molt d’afecte”. El projecte BioPorts ha incorporat fotografies cedides de reconeguts fotògrafs ebrencs, com Vicent Pellicer, Berto Gil, Manel Llarch, Marcel Barceló, Mercè Sebastià i Víctor Juan, entre d’altres.

L’impulsor del projecte, el biòleg ambiental Gerard Gaya, ha afirmat que “aspirem a créixer encara més en l’àmbit de les Terres de l’Ebre, per convertir-nos en un referent territorial en comunicació de la biodiversitat del paratge del Port”. En aquesta línia, Gaya s’ha mostrat molt satisfet de la feina feta el darrer any i ha assegurat que “BioPorts parteix de la tendència actual de les ciències naturals per promoure el coneixement en biodiversitat de la gent en cada territori” perquè, segons el biòleg ambiental “només coneixent aquelles espècies emblemàtiques es podrà generar una estimació i un valor afegit”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 25

Últimes notícies