HomeSense categoriaMovem rebutja la massificació eòlica a Terres de l’Ebre

Movem rebutja la massificació eòlica a Terres de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // Ahir, diverses entitats i col·lectius d’arreu del territori català es van mobilitzar per demanar una transició energètica justa i distribuïda. Les Terres de l’Ebre s’hi van sumar celebrant una concentració a Gandesa, a la Terra Alta, on hi van assistir els coordinadors de Movem Terres de l’Ebre, Eva Amposta alcaldessa del Pinell de Brai i Jordi Jordan regidor de Movem Tortosa i diputat al Parlament, juntament amb altres regidors i regidores de la formació progressista per donar suport a un desplegament alternatiu de les energies renovables.

En este sentit, des de Movem Terres de l’Ebre es creu que és necessari un desplegament progressiu de les renovables per complir amb els objectius de la lluita contra el canvi climàtic, però no estan d’acord en la forma en que s’està produint, massificant-se en algunes comarques com la Terra Alta i el Baix Ebre entre altres.

La formació política ebrenca aposta per l’establiment d’un topall màxim a les diferents comarques del país per aconseguir un repartiment equitatiu, ja que “és evident que l’actual normativa ha afavorit la concentració i massificació en algunes zones més deprimides econòmicament mentre que a la resta de comarques de Catalunya més riques pràcticament no hi ha projectes d’instal·lació” exposava Jordan.

Des de la formació progressista a través de la seva força municipalista i també a través del Parlament de Catalunya reclamaran un canvi d’estratègia per aconseguir este canvi; un desplegament alternatiu, distribuït i just que respecte el territori i sobretot les Terres de l’Ebre, tenint en compte que són els que més macroprojectes eòlics tenen actualment projectats i que ja estan patint els efectes de la massificació.

En este sentit, Eva Amposta subratlla “no es tracta només de passar d’unes energies fòssils i nuclears a unes renovables sinó que també hem de posar a debat com es fa este canvi. Per això defensem un model energètic net i basat en les renovables 100% però també distribuït i democràtic, acabant amb l’oligopoli, eficient i amb una bona gestió de la demanda per poder produir energia a més baix cost i sense efectes contaminants”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 88

Últimes notícies