HomeSense categoriaEntren en vigor els nous límits de velocitat en zona urbana

Entren en vigor els nous límits de velocitat en zona urbana

TERRES DE L’EBRE // L’11 de maig van entrar en vigor els nous límits de velocitat en zona urbana. D’esta manera, si fins ara als carrers de pobles i ciutats es podia circular, com a norma general, a 50 km/h, a partir d’ara les velocitats màximes permeses són 20 km/h a les vies que tinguen una única calçada i vorera, 30 km/h les vies amb un únic carril de circulació i 50 km/h dos o més carrils per sentit de circulació.

La reforma implanta una velocitat genèrica a 30 km/h en zona urbana, ja que els carrers amb un carril per sentit de circulació són majoritaris. I segons dades de la Direcció General de Tràfic de l’Estat (DGT), les artèries principals de dos o més carrils o els anells perimetrals suposen només un 20% de les vies urbanes, tot i que suporten el 80% del trànsit.

 

I per què a 30 km/hora?

La reducció de la velocitat té un impacte significatiu en la sinistralitat, tant pel que fa al nombre d’accidents com en la gravetat de les lesions de les persones que els pateixen que són vianants, ciclistes, conductors de VMP i motoristes.

Segons la DGT el límit a 30 km/h, redueix en un 80% el perill de morir atropellat, ja que si un vehicle que circula a aquesta velocitat impacta contra un vianant, el risc que la persona mori és del 10%, mentre que si el mateix vehicle va a 50 km/h el risc s’eleva fins al 90%. Per este motiu, amb el nou límit es redueix a la meitat la distància necessària per a aturar el vehicle, cosa que comporta més seguretat viària. Així mateix, la reducció de la velocitat també té altres efectes com menys soroll ambiental, nivells de contaminació més baixos i menys congestió, així com un millora de la convivència entre els diferents usuaris i el foment de l’ús de mitjans de transport.

Noves sancions

Amb els nous límits de velocitat, també han entrat en vigor les noves sancions, les quals oscil·len entre els 100 € i els 600 € de multa i la retirada de dos a sis punts del carnet, segons la infracció comesa.

Municipis de les Terres de l’Ebre, com ara la Ràpita, han iniciat una campanya de conscienciació a la ciutadania sobre la nova normativa de conducció.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies