HomeSocietatEl Vaticà confirma per al 30 d’octubre quatre beatificacions a la Catedral...

El Vaticà confirma per al 30 d’octubre quatre beatificacions a la Catedral de Tortosa

La Santa Seu ha confirmat la Catedral de Tortosa com el lloc escollit per a dur a terme la beatificació de quatre sacerdots operaris, un d’ells nascut a Caseres (Terra Alta). Es tracta de l’últim grup de màrtirs de la germandat format per Francisco Castor Sojo López, Millàn Garde Serrando, Manuel Galcerà Videllet i Aquelino Pastor Camberos i que l’església considera morts per la persecució religiosa durant l’etapa de la guerra civil espanyola del segle XX.

La notícia s’ha conegut per l’anunci fet públic per Florencio Abajo Nuñez, director de la Germandat i que un cop confirmat pel Vaticà ha dit que “Hem de fer festa. Però, sobretot, hem de viure este temps com una profunda experiència espiritual que ens anime a seguir avançant en el camí cap a la santificació, tant personal com del conjunt de la Germandat”, exhortant els operaris en el seu comunicat.

El 29 de setembre passat del 2020, el Sant Pare Francesc va autoritzar la Congregació per a les Causes dels Sants a promulgar el decret de beatificació d’estos quatre sacerdots operaris diocesans “per haver donat la seua vida per Crist durant la Guerra Civil Espanyola, quan exercien com a formadors en els seminaris de Ciutat Real, Lleó i Baeza”.

Francisco Càstor Sojo López va néixer a Madrigalejo (Càceres) i va morir a Ciudad Real el 12 de setembre de 1936, quan tenia 55 anys. Millán Garde Serrano era originari de Vara de Rei (Cuenca). Va morir a Conca el 7 de juliol de 1938, a l’edat de 62 anys. Manuel Galcerá Videllet va néixer a Caseres (Tarragona). Va morir a Ibros (Jaén) el 3 de setembre de 1936, amb 59 anys. Aquilano Pastor Camberos era natural de Zarza de Granadilla (Càceres). Va morir a Úbeda (Jaén) el 29 d’agost de 1936, amb tan sols 25 anys i després d’haver-ne complert un com a sacerdot.

Segons recull la revista pròpia de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, són els quatre operaris que queden per beatificar d’un total de 30. Els primers màrtirs operaris van ser beatificats per Sant Joan Pau II l’1 d’octubre de 1995. Es tracta del grup de Pedro Ruiz de los Paños i 8 companys màrtirs.

El segon grup, format per Joaquín Jovaní Marín i 14 companys, va ser beatificat en la gran cerimònia de Tarragona el 13 d’octubre del 2013. Dos operaris més van ser beatificats el 25 de març del 2017, dins de la causa de José Álvarez-Benavides i de la Torre i 114 companys, de la diòcesi d’Almeria. El director de la Germandat demana, en el seu comunicat, donar “gràcies a Déu per este bé que fa a l’Església i a la Germanor”. I conclou: “Que el testimoni dels futurs beats Francesc Càstor, Millán, Manuel i Aquilino il·lumine el nostre sacerdoci. Que la seua sang vessada ajude tots els sacerdots a descobrir en la configuració amb Crist el millor projecte per a les seues vides”.

L’església tortosina viurà amb les quatre beatificacions un fet insòlit mai vist en la història recent de la diòcesi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 53

Últimes notícies