HomePolíticaERC guanyarà pes a la Delegació, on assumix Ensenyament i aspira a...

ERC guanyarà pes a la Delegació, on assumix Ensenyament i aspira a l’Idecé

Tenint en compte que no hi ha cap candidat ebrenc indiscutible a ocupar una plaça a primera línia, el debat se centrarà en la regeneració dels serveis territorials, ja que la restitució del fins ara delegat, Xavier Pallarès, destituït en virtut de l’aplicació del 155, es pot dir que està fora de dubte, com ja va avançar esta publicació. En canvi, està gairebé descartada la presència del fins fa uns mesos secretari d’Hisenda, el rapitenc Lluís Salvadó (processat per l’organització de l’1 d’octubre i que ja va plegar abans de la consulta, després de ser detingut el 20 de setembre) o de la també destituïda pel 155 Annabel Marcos, exdirectora de l’Institut de Seguretat Pública (inclou l’Escola dels Mossos) de Catalunya.

Siga com siga, pendents que el territori puga tenir la seua quota entre les primeres files de l’executiu, al nou Edifici de les Delegacions es preveu majoritàriament continuïtat (de fet, tots els directors de serveis territorials s’han mantingut en el seu càrrec tot i l’absència de delegat), però també alguns canvis significatius.

Comparant els resultats electorals del desembre del 2017 amb els del setembre del 2015, ERC guanya pes en relació amb el PDeCAT (o a JxC) i això es traduïx amb l’assumpció de la cartera d’Ensenyament per part dels republicans. A les Terres de l’Ebre, això implicarà, segons fonts d’Esquerra Republicana, que la tivissana Montse Perelló substituirà l’ampostina Manolita Cid als Serveis Territorials d’Ensenyament, amb la qual cosa també es quedaria sense lloc l’actual adjunt a Ensenyament i exdirector territorial d’Agricultura, Pere Vidal. Perelló va ser coordinadora territorial de Joventut durant el segon tripartit. L’àrea depenia (i depèn) de l’aleshores Departament d’Acció Social i Ciutadania, del qual era el director territorial l’actual alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Però a més a més, segons les mateixes fonts, ERC haurà de buscar un relleu per a l’actual director dels Serveis Territorials de Salut, el ginecòleg Ismael Piñas. Es tracta d’una vacant important perquè esta àrea té entre mans el desplegament de la nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre i en general una important reestructuració sanitària al territori.

Sembla, però, que ERC aspira també a dirigir l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de
l’Ebre (Idecé), un organisme l’operativitat del qual ha estat qüestionada durant algunes etapes, fins i tot per la mateixa Esquerra, però que ara els republicans voldrien rellançar com a eix de promoció territorial davant els obstacles legals, insalvables a curt termini, que per exemple presenta el camí cap a la vegueria. Així ho van anunciar durant la campanya electoral. Tot i que no hi ha cap candidat oficial per part d’ERC, s’especula que l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, podria aspirar a este lloc que ara ocupa l’exalcalde de la Ràpita Joan Martín, del PDeCAT. Montserrat no es presenta a la reelecció com a batlle d’Alcanar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 59

Últimes notícies