El deltebrenc Xavi Llambrich publica ‘Estima’, un poemari d'autoajuda

El jove de 19 anys, àlies Xavi Benigni, ha escrit un volum que pretén ajudar els adolescents.

per M.P

Cultura, Terres de l'Ebre

“Tothom tenim paraules que necessitem que ens diguen”
“Tothom tenim paraules que necessitem que ens diguen” | cedida

El deltebrenc Xavi Llambrich (àlies Xavi Benigni, 1998) acaba de publicar el poemari d'autoajuda Estima. La setmana passada es va fer la presentació a la Biblioteca Delta de l'Ebre de Deltebre amb el periodista Víctor Sorribes. Es tracta d'un recull de poesia d'estil lliure on el jove de 19 anys ha plasmat totes les formes de l'amor: l'estimar d'una parella, l'estimar dels pares, l'estimar dels amics, dels iaios... 


Són dos les absolutes grans passions de Llambrich: l'escriptura i l'edició de vídeo. Fa tres anys, així, va arrencar un canal de youtube (XaviBenigni) on expressava moltes idees, reflexions i pensaments sobre sentiments i tot el que l'envolta. Benigni, que deu el seu nom al famós actor i director italià, ja que La vida és bella és una de les seues pel·lícules preferides, va passar una època molt dura durant la seua etapa d'estudiant a l'institut. “Així vaig començar: escrivia les paraules que m'hauria agradat que m'haguessen dit en el seu moment per a ajudar-me, i vaig unir-ho creant vídeos. Vaig començar-ho en castellà i allò va ser un boom, molta gent es posava en contacte amb mi per a altres persones que havien patit assetjament”.


Llambrich, que des dels 14 anys escriu articles d'opinió i cartes al director als mitjans de comunicació catalans, va decidir aleshores plasmar les reflexions dels seus vídeos en un llibre. “Vaig estar 10 mesos escrivint i n'ha resultat un llibre d'autoajuda que crec que pot ajudar tothom, però especialment els adolescents, ja que és una etapa molt sensible. Tothom tenim paraules que necessitem que ens diguen”, explica.


El deltebrenc no descarta seguir escrivint, donada la bona resposta de la ciutadania amb la publicació del llibre. “Pensava que hi hauria més persones interessades en els vídeos i no en el llibre, i m'he sorprès”, valora. Però el que té clar és que de vídeos no en deixarà de fer, ja que la propera tardor començarà Direcció Cinematogràfica a l'Escola de Cinema de Barcelona.


El jove va donar un exemplar del seu llibre al centre de salut Pere Mata de Tortosa, ja que als mateixos agraïments del volum s'hi esmenta un psicòleg que el va ajudar. “Pensar que este llibre pot ajudar els més joves, que són els més sensibles, és per a mi una gran satisfacció. Les paraules eren meues i em servien per a mi: ara poden servir per a més gent”.


Estima ha sigut publicat per Círculo Rojo, una editorial especialitzada en l'autoedició i està disponible en algunes llibreries del territori i mitjançant la plataforma Amazon. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article