HomeCulturaLes Jornades de l’Ermita oferixen la “salvació” a través de la música

Les Jornades de l’Ermita oferixen la “salvació” a través de la música

“Salva’t!”, esta és la crida que fan enguany les Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat (JMEP) d’Ulldecona i que proposen al públic un extens programa de concerts com a mitjà de salvació de la realitat, de la “foscor” i de la societat actual que “t’atrapa com un fang llefiscós”.  Per a buscar esta salvació mitjançant la música proposen una dotzena de concerts “únics” a l’Ermita de la Pietat, un lloc que Agustí Vericat, impulsor de les JMEP, definix com a “màgic” i “idoni” per a fer música. Tots els concerts són en diumenge a les 20 hores i les entrades limitades, a preus d’entre 4 i 5 euros.

La prèvia de les jornades serà este pròxim diumenge -dia 27- al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta amb un vermut musical a càrrec de Neoanderthal, “una proposta de música pseudoelectrònica molt interessant amb instruments fets amb objectes quotidians”, explica Aïda Boix, directora del Pati que ha celebrat un any més poder col·laborar i interaccionar amb les JMEP. Al Pati es farà una segona activitat el 21 de juliol, un taller formatiu de rap i rima per la llibertat d’expressió.

El concert de presentació de les JMEP serà el pròxim 3 de juny amb dos bandes de versions, els FamilyX  i els G’D’R, mentre que el 10 de juny serà el torn de The Bronson, “una màquina de ball desenfrenat a l’estil de la Fundación Toni Manero, però encara un punt més bojos”, assegura Vericat. El 17 de juny arribarà un dels grans noms de la programació d’enguany: Núria Graham. “És la cantant amb la personalitat més forta i magnètica que he vist en molt de temps”, diu Vericat, tot recordant que Graham presenta ja el seu tercer disc Does it ring a Bell?, malgrat tindre només 21 anys. “El seu magnetisme sobrenatural il·luminarà les JMEP”, assegura. La nit de Sant Joan -24 de juny- serà el torn d’Aurora & The Betrayers, una banda de soul rock amb “una cantant al·lucinant i una banda molt potent”.

L’1 de juliol tocaran Los saxos del Averno, una “superbanda” formada per sis músics procedents d’altres formacions com Chucho Valdés, Niño Josele o The Limboos. El mestissatge dels Bemba Saoco, una “bomba festera” a l’estil de la Sra Tomasa, seran a l’Ermita el 8 de juliol. Des de Londres a Ulldecona, The Fuzillis, “una imparable màquina de rock’n’roll” hi seran el 15 de juliol: “és una banda divertidíssima que ens ho faran passar bé des del primer segon”.

El 22 de juliol hi haurà un doble concert amb el trio danès Powersolo -“una piconadora estilística i un privilegi de banda”– i els valencians Llobarros, “un combo d’exòtica i rock’n’roll, amb un directe contundent”. El 5 d’agost serà la V Festa Reggae a l’Ermita amb Suakata i els Culs Cults i les JEMP clouran el 26 d’agost amb A contra blues: “la millor banda de rock i blues electrificat d’Europa. Una màquina de fer música en directe”.

Després de la presentació de la cartellera d’enguany, Agustí Vericat, ha insistit que “la música,
l’Ermita i les Jornades Musicals són la salvació”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 20

Últimes notícies