HomeSocietatMajoria d’edat de la piraguada de la PDE enmig del Pacto Nacional...

Majoria d’edat de la piraguada de la PDE enmig del Pacto Nacional del Agua i l’excepcionalitat política

 

Per aquestes dates, el territori té una cita amb la Plataforma Defensa de l’Ebre al mig del riu. La Piraguada arriba a la majoria d’edat. Enguany serà el diumenge 17 de juny. Hi ha 195 places disponibles per recórrer el tram de 12 quilòmetres entre Xerta i Tortosa. Una cita lúdica però també per apropar la lluita per la supervivència de l’Ebre i el Delta. En un context d’incertesa política i amb l’amenaça de nous transvasaments sobre la taula.

Cita anual amb la piraguada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Enguany, arriba a la majoria d’edat enmig de les negociacions per un Pacto Nacional del Agua que amenaça amb nous transvasaments, que tampoc s’escapen, però, de l’excepcionalitat de la situació política.

Un context que també distorsiona l’estratègia de la PDE a Europa. L’entitat està a l’espera de la sentència del Tribunal Suprem arran de la denúncia del Pla Hidrològic, que serà determinant per vertebrar la lluita jurídica. També serà clau l’informe de la Generalitat que ha rebut fa uns dies, després de 4 anys, sobre l’afectació de l’actual política hídrica al tram final del riu. Recull espècies i zones vulnerables i possibles infraccions de les directives europees.

La piraguada serà moment també per explicar aquesta lluita en defensa del riu i el Delta. Per 15 euros, la PDE posarà a la venda 5 places amb embarcació a motor, 90 amb piragües individuals i 100 amb dobles, que se sumaran a les embarcacions pròpies. Per primer any s’habilita la venda on-line, del 30 de maig al 16 de juny. També hi haurà dos punts físics, a la llibreria Viladrich de Tortosa i l’Espai Guaix d’Amposta, entre el 8 i el 14 de juny. El recorregut serà l’habitual: entre Xerta i Tortosa, on es posarà el punt i final amb un acte sorpresa sota la pinta del nus al mur del riu Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies