L’Institut Cristòfol Despuig crea una exposició inspirada en Augusto Monterroso

per M.P

Terres de l'Ebre, Tortosa

L’Institut Cristòfol Despuig crea una exposició inspirada en Augusto Monterroso
L’Institut Cristòfol Despuig crea una exposició inspirada en Augusto Monterroso | Núria Caro

Des de fa quatre anys, el Departament de Castellà de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa organitza una exposició sobre un autor hispanoamericà.

El primer any va ser dedicat a Julio Cortázar, el segon a Gabriel García Márquez, el següent a Jorge Luis Borges i ara a Augusto Monterroso, autor del cèlebre microrelat Cuando despertó, el dinosaurio todavía estaba allí.

La mostra es prepara per Sant Jordi i es deixa exposada al ‘hall’ i als passadissos del centre, ja que és una exposició de grans dimensions, durant un mes. A la iniciativa s’hi involucra tot l’alumnat del centre amb diverses activitats al voltant, com l’escriptura d’exercicis literaris, la creació de codis QR i l’elaboració de moltes decoracions i manualitats inspirades en l’autor i en col·laboració amb el Departament de Plàstica. La mostra compta amb la participació de professors d’altres centres com Toni Vañó, de l’Institut de Roquetes.

En el cas de l’exposició de Monterroso, al ‘hall’ del centre es poden trobar les ovelles inspirades en l’obra La oveja negra i una mostra dels llibres de l’autor; dinosaures com el protagonista del seu popular microrelat pel passadís; altres animals que apareixen al seu univers literari per tot el pis superior, i una caricatura de l’escriptor feta per un alumne del mateix institut, al final de l’escala. L’objectiu de les mostres és apropar estos escriptors als alumnes d’una forma molt més amena que no pas memoritzant-los dels llibres de text.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article