HomeSocietatLa Policia Local de Tortosa estrena un dron per combatre incendis i...

La Policia Local de Tortosa estrena un dron per combatre incendis i trobar desapareguts

 

La Policia Local de Tortosa és la segona de tot Catalunya a disposar d’un dron. S’ha presentat aquest matí i serà una nova eina de treball en actuacions d’emergències de Protecció Civil.

Aquest dimecres l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el regidor de Seguretat, Alfredo Ferré, l’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, i l’agent pilot del dron, Lluís Gisbert, han presentat el nou instrument de treball que s’incorpora en l’anomenat Projecte Falcó.

Una de les seves missions serà localitzar l’origen dels incendis que es declaren en un extens terme municipal de 218 quilometres quadrats i que inclou dos parcs naturals. Anualment de mitjana, la policia rep una quarantena d’avisos per columnes de fum i es declaren entre 2 i 3 incendis greus, i sovint en terrenys abruptes i de difícil accés pels cossos d’emergència. L’altra missió serà la de trobar persones desaparegudes.

Per això, com ha explicat l’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, el dron “ens permetrà actuar de manera més ràpida alhora, per exemple, de detectar columnes de fum d’un incendi, o de buscar persones que es perden al Parc Natural dels Ports”.

I és que el dron permet, d’una banda, una immediata detecció dels incendis, així com la comprovació de si es tracta de cremes controlades o d’incendis fora del control humà. A més, també permet fer-ne un ús per cobrir situacions d’emergències en àrees de difícil accés, facilitant les tasques d’extinció, ja que facilita una visió privilegiada dels sinistres. Pel que fa a la recerca i rescat de persones, la versatilitat del dron permet fer tasques per zones de difícil accés, en molt poc temps, donant una resposta immediata a les necessitats.

La utilització de drons per a tasques de seguretat és una eina encara molt recent i la Policia Local de Tortosa és una de les primeres del país en incorporar-lo. En aquest sentit, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha agraït i felicitat la iniciativa de la mateixa Policia Local per avançar-se i incorporar l’ús de la darrera tecnologia al servei de la seguretat de la ciutat.

L’aparell es pot controlar des d’un radi de 8 quilometres des de llocs elevats, arriba a una velocitat 80 km/h en condicions de vent favorables.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies