HomeCulturaEl Setmanari L'EBRE confirma el lloc on està enterrat el cos del...

El Setmanari L’EBRE confirma el lloc on està enterrat el cos del maqui que reclama el Govern d’Aragó

Una recerca del setmanari, que obre l’edició en paper número 839, ressegueix la petjada de Francisco Serrano Iranzo, El Rubio, guerriller antifranquista maqui que va ser l’últim company del mític guerriller hermafrodita La Pastora.

Tots dos van fer un assalt a la residència d’estiu de la família arrossaire Nomen, als Reguers, el 2 d’agost del 1954, i Serrano hi va morir en un tiroteig obert pel fill de l’empresari Jaume Nomen, Enric.

El relat era més o menys compartit, però no quedava tan clar on està enterrat Serrano, el cos del qual el Govern d’Aragó ha reclamat a l’Ajuntament de Tortosa per entregar les restes a la seua filla, Lídia Serrano.

L’acta de defunció del Rubio, a què ha tingut accés el setmanari, i diversos testimonis orals i escrits, entre els quals el del veí dels Reguers i extreballador de la fàbrica Nomen Adrian Grau i els historiadors José Segarra i Josep Sánchez Cervelló, corroboren que gairebé amb tota probabilitat va ser inhumat sense cap referència en superfície en el racó nord-est del cementiri dels Reguers.

 

El reportatge a doble plana, i tot els detalls a l’edició en paper del Setmanari  L’EBRE.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 26

Últimes notícies