HomeSocietatAmposta organitzarà sessions de debat per triar les propostes a escollir en...

Amposta organitzarà sessions de debat per triar les propostes a escollir en els pressupostos participatius

L’Ajuntament d’Amposta posarà en marxa este mes de juny el procés de participació per a escollir les accions que s’executaran en el marc dels primers pressupostos participatius de la ciutat. L’objectiu del govern municipal és que tot el procés estiga tancat al mes de desembre per a poder incorporar les accions a executar als pressupostos del 2019.

L’empresa ampostina Microveus ha estat l’encarregada de dissenyar el procés participatiu que pivotarà al voltant d’unes sessions de debat de les quals en sortiran propostes d’actuació que després es sotmetran al vot de la ciutadania. “No busquem que cada persona faça la seua proposta individual, sinó que les propostes surten del debat col·lectiu”, explica Carla Bonfill de l’empresa Microveus. Es faran tres sessions presencials participades i l’empresa vol aconseguir que participen “tots els perfils representats a la ciutat, gent de tots els sectors, de totes les edats i barris i amb motivacions diferents”.

 

“El nostre objectiu és fomentar la participació i acostumar la gent al debat. Adam Tomàs, alcalde Amposta

Cada sessió comptarà amb 35 persones  com a màxim i per a participar-hi caldrà estar inscrit. “Reconeixem que este és el punt més crític, és un procés innovador que no s’ha fet mai abans”, insistix Bonfill. Per a aconseguir l’èxit de participació en les sessions de debat es farà una intensa campanya de difusió que començarà este mes de juny i que inclourà també una assemblea informativa oberta a la ciutadania.

En total es faran tres sessions de debat participades sobre identitat (al voltant del patrimoni històric, natural i cultural), llocs (activitats quotidianes de la ciutadania) i carrer (al voltant de l’espai públic). Segons Bonfill es faran sessions temàtiques per a evitar que totes les propostes d’actuació siguen d’un únic àmbit: “En una ciutat com Amposta si les propostes les fes la gent segur que moltes serien, per exemple, de l’àmbit de la mobilitat i hi hauria poques propostes sobre el patrimoni”.  A les sessions de debat es desplegarà un gran mapa d’Amposta per, a través de diferents preguntes, identificar les mancances i necessitats existents i plantejar accions de millora en cada àmbit. Finalment, de cada sessió sortiran diferents propostes que passaran a ser avaluades per una comissió tècnica que n’analitzarà la viabilitat tècnica i econòmica. Les propostes finals seran sotmeses al vot de la ciutadania.

“En la fase de priorització de les propostes, s’obrirà el procés a tota la ciutadania i l’objectiu és que puga participar-hi el màxim de gent”, insistix Bonfill. Les votacions sobre les propostes a incloure als pressupostos participatius es realitzaran durant el mes de novembre i s’allargaran fins a la Fira de Mostres, al desembre, que posarà punt final al procés. Es podrà votar telemàticament, a través de l’app Ciutat d’Amposta i pantalles de dinamització ciutadana, i també presencialment. Un cop fet el recompte de vots, l’acció o accions guanyadores s’incorporaran als pressupostos del 2019.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 17

Últimes notícies