HomeEducacióLa foto de la setmana

La foto de la setmana

Entre dimarts i dijous d’esta setmana, un total de 598 alumnes ebrencs s’han examinat de les provés d’accés a la universitat, les PAU, popularment conegudes com la selectivitat. A les Terres de l’Ebre s’han establert tres tribunals examinadors, centralitzats a Tortosa, als instituts Joaquín Bau i Cristòfol Despuig i al Campus Terres de l’Ebre de la URV.

Enguany s’han examinat una dotzena d’alumnes més que l’any passat i, per procedència, 286 eren del Baix Ebre, 203 del Montsià, 70 de la Ribera d’Ebre i 34 de la Terra Alta. A la demarcació de Tarragona han estat uns 3.200 els alumnes que han realitzat les proves i a tot Catalunya més de 33.000. La selectivitat té dos fases: una de general, amb cinc matèries obligatòries, on una de les quals es pot triar. I una d’específica, on l’alumne escull voluntàriament entre tres exàmens.

Una novetat enguany ha estat que l’assignatura d’història ha deixat de ser optativa per a passar a ser obligatòria. La nota de la selectivitat representa un 40% de la nota final de tall per a accedir a la universitat. Josep Ramon Subirats, director de l’institut Despuig, reconeix que “és un moment de molts nervis, però si s’ha fet bé el Batxillerat, si s’ha treballat, s’arriba a la selectivitat amb seguretat”. Els resultats es coneixeran a partir del 27 de juny i els que no hagen superat les proves, al setembre tenen una segona oportunitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies