HomeSocietatBrussel·les respon a la Campanya pels Sediments que no és competent sobre...

Brussel·les respon a la Campanya pels Sediments que no és competent sobre la gestió dels embassaments

El comissari europeu de Medi Ambient, Karmenu Vella, ha respost per escrit al moviment La Campanya pels Sediments, que lluita per mobilitzar sediments dels pantans al tram final de l’Ebre per lluitar contra la regressió i la subsidència del Delta de l’Ebre,  que la Comissió Europea, “de conformitat amb el principi de subsidiarietat”, no és la responsable del funcionament i la inspecció dels embassaments. La Campanya pels Sediments li demanava si la Comissió era partidària de revisar els protocols d’actuació en la gestió dels embassaments, amb especial atenció, també per una qüestió de seguretat, a les comportes de fons. La plataforma cívica sempre ha reclamat que aquestes comportes s’obren puntualment per a deixar passar sediments.

Quant a la reclamació d’una Directiva específica de sediments, com a normativa europea sobre la qüestió, la Comissió ve a dir que ja hi ha una Directiva Marc de l’Aigua que exigeix indicadors de qualitat ecològica que inclouen els sediments. A més a més, la tramitació d’una nova Directiva comportaria dècades de debat intern entre els estats membres i de desplegament, quan al Delta cal actuar amb urgència, segons recorden els experts.

Els detalls i tota la informació sobre la resposta d’Europa a La Campanya pels Sediments i l’exemple de la Comissió Internacional per a la Protecció del Riu Danubi, en el marc de la qual s’ha impulsat el projecte DanubeSediment.

 

El reportatge a doble plana que obre l’edició en paper del setmanari. 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies