HomeSuccessosDenuncien un veí de Sant Jaume d’Enveja per capturar caderneres

Denuncien un veí de Sant Jaume d’Enveja per capturar caderneres

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, van sorprendre un veí de Sant Jaume d’Enveja, de 32 anys, quan intentava capturar caderneres amb arts prohibides en una partida Mianes del terme municipal de Santa Bàrbara.

Diumenge passat, a l’àrea privada de caça de Santa Bàrbara, durant la prestació del servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar instal·lada al terreny rural obert una xarxa japonesa de grans dimensions i al seu voltant dos més amb caderneres vius i anellats utilitzats com a reclam. Aquests ocells són utilitzades per atraure altres de la mateixa espècie cap a la trampa.

Aquesta modalitat de caça consisteix a capturar les aus vives quan s’aproximen a un paratge amb presència d’aigua o atretes pel cant d’un altre animal. En acostar-se al lloc queden atrapats en una xarxa que els resulta invisible ja que estan elaborades amb una malla molt fina.

Propers a la zona de captura es va localitzar una persona que va admetre la propietat del parany i les aus usades com a reclam. No comptava amb cap tipus d’autorització, motiu pel qual va ser denunciat davant el Departament d’Agricultura. Infringia diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

En l’actuació van confiscar diversos exemplars de cadernera i passerell comú, els quals van ser alliberats en el seu medi natural.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 57

Últimes notícies