HomePolíticaJoan Sabaté, nomenat com a subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Joan Sabaté, nomenat com a subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Aquest  matí, Joan Sabaté ha rebut la noticia del seu nomenament com a subdelegat del govern espanyol a Tarragona. També s’ha acomiadat de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, on és professor, perquè demà es publica al BOE la seva designació i s’incorpora a la seva oficina de Tarragona immediatament.

Qui va ser alcalde de Tortosa pel PSC entre 1999 i 2007, empren ara un nova etapa dins l’estructura del govern de Pedro Sánchez, a qui Sabaté va donar suport a les primàries del partit. “És un repte en un moment que hi ha un govern que té un clar compromís de regeneració, de canvi i de noves polítiques de cara als sectors més dèbils de la societat”, ha declarat Joan Sabaté a Canal Terres de l’Ebre, res més sortir de l’Institut Cristòfol Despuig.

Joan Sabaté es converteix en el primer ebrenc en ocupar el càrrec de Subdelegat del govern a la demarcació, la figura que abans corresponia al del governador civil. Ha substituït al popular Jordi Sierra, que gairebé no ha tingut aparicions a les Terres de l’Ebre. Una situació que Sabaté aspira revertir: “Posaré atenció tant a les Terres de l’Ebre com al Camp de Tarragona, però es la meva sensibilitat ebrenca està clara. Quan hi ha bon govern a Madrid, les coses li van millor a les Terres de l’Ebre”.

Un dels primers dossiers que Joan Sabaté tindrà damunt la taula és el desviament de camions de la Nacional 340 a l’AP-7, però també haurà d’atendre les gestions de Costes, les infraestructures ferroviàries i les relacions institucionals entre administracions.

Aquest llicenciat en Geografia i Història de 60 anys és un dels principals representats de la corrent més constitucionalista del PSC. Ha estat regidor de l’ajuntament de Tortosa, alcalde, diputat al Parlament i Senador en tres etapes diferents. També és el president de l’agrupació local del PSC a la capital del Baix Ebre i membre del Consell Nacional del PSC

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 71

Últimes notícies