HomeSocietatDemanen a la Fiscalia que investigue la fuita de partícules a la...

Demanen a la Fiscalia que investigue la fuita de partícules a la nuclear d’Ascó el passat mes d’abril

L’organització Sociedad Humana ha demanat a la Fiscalia de Medi Ambient que investigue la fuita de partícules radioactives que es va detectar el passat mes d’abril en un pou proper a la central nuclear d’Ascó I. Segons esta organització de defensa dels drets humans, “dos mesos després de la detecció encara no s’ha fet públic l’origen ni les afectacions que va poder tenir”.

Ara, els denunciants demanen tant a la Fiscalia com al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que faça públics tots els informes que puga tenir en relació amb este incident.

L’entitat també posa l’accent en el fet què la central nuclear d’Ascó I es va posar en marxa l’any 1986 i la seua llicència d’explotació acaba el proper 2021. En este sentit, posa l’accent en que el temps d’activitat que ja porta la planta “suposa un greu perill per a la seguretat de les instal·lacions, tenint en compte el desgast dels materials i la perillositat de la seua activitat”.

En un comunicat, Societat Humana conclou que a tot això s’unix “la inexistència de material de reposició, arran de l’antiguitat de la planta i la falta de modernització dels sistemes actuals”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 62

Últimes notícies